Γραπετρίτης: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca

Γραπετρίτης: Εξασφαλισμένες οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca


Σύμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων.

«Ο Πρωθυπουργός είχε θέσει από τον Απρίλιο του 2020 το θέμα της άρσης της πατέντας των εμβολίων με συνέντευξη στην FAZ», δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Υπουργός Επικράτειας Γιώργος Γραπετρίτης, αναφορικά με την χθεσινή πρόταση Μπάιντεν.


Ο υπουργός είπε ότι αυτό που είχε πει στη Βουλή ο κ. Τσίπρας - και ήταν αλυσιτελές - ήταν να απελευθερωθεί η πατέντα των εμβολίων και να ανοίξουν γραμμές παράγωγης τους στην Ελλάδα κάτι που δεν μπορούσε να υποστηρίξει η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία όπως προέκυψε από την διαβούλευση που κάναμε.

Συμφωνα με τον κ. Γεραπετρίτη, οι εταιρείες έχουν επενδύσει τεράστια κεφάλαια στην ερευνά και ανάπτυξη των εμβολίων. Όμως και για λογούς οικουμενικής αλληλεγγύης θα πρέπει να υπάρχουν παραχωρήσεις εκ μέρους αυτών των εταιρειών, για την παράγωγη εμβολίων από άλλες εταιρίες.

Ο κ. Γεραπετρίτης διαβεβαίωσε, τέλος, ότι είναι εξασφαλισμένες και οι δεύτερες δόσεις για όσους έκαναν το εμβόλιο της AstraZeneca και ανακοίνωσε ότι οι κάτοικοι σε όλα τα νησιά που έχουν μέχρι 10 χιλιάδες κάτοικους θα εμβολιαστούν τις επόμενες μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ