Ανοιγμα τουρισμού: Σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Ανοιγμα τουρισμού: Σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά με έως 10.000 κατοίκους

Σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού  - Ανοίγουν εννέα αεροδρόμια για επισκέπτες από 31 χώρες

Με δεδομένο ότι η χώρα θα ανοίξει για τους τουρίστες από 14 Μαΐου, ο κυβερνητικός σχεδιασμός προσβλέπει στην δημιουργία όσο το δυνατόν περισσότερων νησιών Covid free.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σκάι η κυβέρνηση σχεδιάζει τον οριζόντιο εμβολιασμό όλων των κατοίκων των νησιών με πληθυσμό κατά των 10.000, κάτι που αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα τις επόμενες ημέρες.


Στην υλοποίηση του θα συμβάλλει σημαντικά και ο μεγάλος αριθμός δόσεων εμβολίων , που θα λάβει η χώρα μας τον Mάιο και τον Ιούνιο , από την Johnson & Johnson και την Phizer. Ειδικά από την Phizer οι επιπλέον δόσεις προσδιορίζονται στις 1.500.000.

«Daily Telegraph»: Τα 10 ιδανικότερα ελληνικά νησιά μετά την πανδημία

Σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού

Τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Μυκόνου, Σαντορίνης, Χανίων, Ηρακλείου και Ρόδου θα αρχίσουν από τις 19 Απριλίου να δέχονται επισκέπτες από τα 26 υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε., καθώς επίσης από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.

Οι τουρίστες θα υποχρεώνονται σε συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, ενώ, βεβαίως, θα βρουν κλειστές τις πόρτες εστιατορίων, μπαρ και καφέ, αφού η επανεκκίνηση της εστίασης τοποθετείται χρονικά για μετά το Πάσχα.

Family Traveller: Προτείνει δέκα ελληνικά νησιά για τις φετινές οικογενειακές διακοπές

Οι ξένοι επισκέπτες δεν θα υποχρεώνονται σε καραντίνα, ενώ η είσοδός τους στη χώρα θα επιτρέπεται μόνο εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού που έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού έχει περισσότερο δοκιμαστικό χαρακτήρα, ενώ οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο παραδέχθηκαν πως δεν περιμένουν μεγάλες ροές επισκεπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ