Σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού από τις 19 Απριλίου

Σχέδιο επανεκκίνησης του τουρισμού από τις 19 Απριλίου

Ανοίγουν εννέα αεροδρόμια για επισκέπτες από 31 χώρες

Τα αεροδρόμια Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Κω, Κέρκυρας, Μυκόνου, Σαντορίνης, Χανίων, Ηρακλείου και Ρόδου θα αρχίσουν από τις 19 Απριλίου να δέχονται επισκέπτες από τα 26 υπόλοιπα κράτη μέλη της Ε.Ε., καθώς επίσης από τις ΗΠΑ, τη Βρετανία, τη Σερβία, το Ισραήλ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων στο πρακτορείο Reuters.

Οι τουρίστες θα υποχρεώνονται σε συμμόρφωση με τα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν ανά περιοχή, ενώ, βεβαίως, θα βρουν κλειστές τις πόρτες εστιατορίων, μπαρ και καφέ, αφού η επανεκκίνηση της εστίασης τοποθετείται χρονικά για μετά το Πάσχα.

Οι ξένοι επισκέπτες δεν θα υποχρεώνονται σε καραντίνα, ενώ η είσοδός τους στη χώρα θα επιτρέπεται μόνο εφόσον επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού που έχει πραγματοποιηθεί έως και 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Το πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού έχει περισσότερο δοκιμαστικό χαρακτήρα, ενώ οι αξιωματούχοι που μίλησαν στο διεθνές πρακτορείο παραδέχθηκαν πως δεν περιμένουν μεγάλες ροές επισκεπτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ