Πέτσας: Δεν αποκλείονται πρόσθετα αυστηρότερα τοπικά μέτρα

Πέτσας: Δεν αποκλείονται πρόσθετα αυστηρότερα τοπικά μέτρα

Δεν αποκλείονται πρόσθετα τοπικά μέτρα σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας στην καθιερωμένη ενημέρωση προσθέτοντας «να μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει».

Ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι η κατάσταση παραμένει επιβαρυμένη στην Ευρώπη και ορισμένες χώρες παρουσιάζουν σημάδια επιδείνωσης και λαμβάνονται πρόσθετα αυστηρά μέτρα.

Στη χώρα μας 12.975 είναι τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλευόμενοι 2.340, ενώ 20% είναι η μείωση των εισαγωγών στα νοσοκομεία και 26% αύξηση των εξιτηρίων, ενώ 527 είναι οι διασωληνωμένοι.

«Αργά αλλά σταθερά βαδίζουμε προς την επιθυμητή κατεύθυνση», σημείωσε ο κ. Πέτσας και τόνισε ότι τοπικά στην Κοζάνη και τη Δ. Αττική εμφανίζονται ανησυχητικά στοιχεία και δεν αποκλείονται πρόσθετα τοπικά μέτρα.

Τα περισσότερα κρούσματα ανά 100 χιλ. πληθυσμού εντοπίζονται στους Νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας. Δεν αποκλείεται, επομένως, σε περιοχές που αντί ύφεσης εκδηλώνονται τάσεις επιδείνωσης, να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα.

Ήδη, η Επιτροπή των ειδικών εξετάζει τα στοιχεία σε τέτοιες περιοχές και στη συνέχεια θα εισηγηθεί στην Κυβέρνηση».

Σε κάθε περίπτωση, με δεδομένη την επικινδυνότητα της περιόδου που ακολουθεί, είναι επιτακτική ανάγκη σε εθνικό επίπεδο να μην υπάρχει στη διάρκεια των γιορτών καμία χαλάρωση.

Οπως ανέφερε χαρακτηριστικά «να μην επιτρέψουμε στον κορονοϊό να γιορτάσει».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ