Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον Τουρκίας

Στέιτ Ντιπάρτμεντ εναντίον Τουρκίας

Μία μόλις ημέρα πριν τις αμερικανικές εκλογές το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει τις ενέργειες της Τουρκίας.

«Η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει στην επιστολή του στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών ο Μάικο Πομπέο και επισημαίνει εκ νέου το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ, υποστηρίζουν διπλωματικές πηγές τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στην επιστολή, ο Μ. Πομπέο υπογραμμίζει ότι οι ΗΠΑ αποδοκιμάζουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία. Προσθέτει ότι αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίαςκαταλήγει λέγοντας ότι οι ΗΠΑ, όπως και η Ελλάδα, επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναπτυχθεί η συνεργασία με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ