Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κοντονής

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ο Στ. Κοντονής

Αργά το βράδυ της Πέμπτης ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την αποπομπή του πρώην υπουργού  Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή.

Με μια λιτή ανακοίνωση το κόμμα αναφέρεται στην απομάκρυνση σημειώνοντας πως «ο Σταύρος Κοντονής παραμένει απαρέγκλιτα, σύμφωνα με δήλωσή του, "κομμουνιστής στην ανανεωτική Αριστερά". Προφανώς κανένας δεν μπορεί να του αφαιρέσει αυτό το δικαίωμα.

«Το δικαίωμα όμως να είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία το απεμπόλησε ο ίδιος από τη στιγμή που αποφάσισε να στραφεί κατά του κόμματος του όχι μόνο με ανυπόστατες κατηγορίες για τον ποινικό κώδικα που εκ των πραγμάτων ευνοούν την προπαγάνδα και τα fake news της ΝΔ, αλλά και με απαράδεκτους, συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς για συντρόφους του. Επέλεξε με την στάση του να προσπαθήσει να αμαυρώσει μια τεράστια λαϊκή νίκη ενάντια στην εγκληματική δράση των νεοναζί. Ο καθείς και οι επιλογές του».

Είχαν προηγηθεί οι επικρίσεις του πρώην υπουργού στις αλλαγές του Ποινικού Κώδικα στις οποίες είχε προχωρήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποτέλεσμα των οποίων να είναι και η μείωση των ποινών που αναμένεται να επιβληθούν στους ενόχους στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε υποστηρίζοντας πως με τη στάση του ο Στ. Κοντονής εξυπηρετεί τις θέσεις της Νέας Κυβέρνησης και ο πρώην υπουργός και βουλευτής ανταπάντησε κατηγορώντας το κόμμα για σταλινισμό. Το τελευταίο επεισόδιο ήταν η αποπομπή του, ενώ ο ίδιος είχε ανακοινώσει από το πρωί της Πέμπτης πως έχει παραιτηθεί από την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ