Metron Analysis: Στις 17,5 μονάδες η απόσταση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Metron Analysis: Στις 17,5 μονάδες η απόσταση Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα 17,5 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της Metron Analysis την οποία παρουσίασε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega το βράδυ της Πέμπτης.

Στην πρόθεση ψήφου η Ν.Δ. συγκεντρώνει 37,5% έναντι 20% του ΣΥΡΙΖΑ, 5,4% του Κινήματος Αλλαγής, 4,6% του ΚΚΕ και 4,5% της Ελληνικής Λύσης. Εκτός Βουλής, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τίθεται το ΜέΡΑ25 που συγκεντρώνει 2,7%.

Το 33% δηλώνει πως το σημαντικότερο πρόβλημα στη χώρα αποτελεί η πανδημία, ενώ το 28% θεωρεί πως είναι η οικονομία. Το 53% αξιολογεί αρνητικά την κατάσταση της οικονομίας σήμερα και το 67% αναμένει τα πράγματα να χειροτερέψουν. Το 65% έχει θετικές εντυπώσεις για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι μειωμένο κατά 7 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της Metron Analysis τον Ιούνιο.

Αντίστοιχα, το 56% κρίνει θετικά το κυβερνητικό έργο στον τομέα της Υγείας και της αντιμετώπισης του κορονοϊού, ενώ οι χειρισμοί της κυβέρνησης στις σχέσεις με την Τουρκία αξιολογούνται θετικά από το 51% των ερωτηθέντων. Χαμηλές είναι οι επιδόσεις στην αντιμετώπιση της διαφθοράς με μόλις 33% θετικές γνώμες, στην ανάπτυξη υποδομών (35%), στην οικονομία (37%) και στην προσέλκυση επενδύσεων (38%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ