Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τραμπ με Μητσοτάκη και Ερντογάν

Τηλεφωνικές επικοινωνίες Τραμπ με Μητσοτάκη και Ερντογάν

Ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο πρόεδρο είχε το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σύμφωνα με την «Σαμπάχ», ο Ερντογάν υποστήριξε στην επικοινωνία του με τον Τραμπ πως δεν είναι η Τουρκία εκείνη που προκαλεί αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο. Υποστήριξε, επίσης, πως η Τουρκία έχει αποδείξει με συγκεκριμένες ενέργειες πως επιθυμεί την αποκλιμάκωση της έντασης και την έναρξη διαλόγου.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος είχε συνομιλία με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Όπως αναφέρει το Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Τραμπ για το ενδιαφέρον του και για την επικοινωνία η οποία έγινε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το Συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Ο Πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα των αποσταθεροποιητικών ενεργειών της Τουρκίας, που βάζουν σε κίνδυνο την ειρήνη και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και δοκιμάζουν τη συνοχή του ΝΑΤΟ.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να συμβάλει ουσιαστικά στην αποκλιμάκωση υπό την προϋπόθεση ότι η Τουρκία θα σταματήσει άμεσα τις προκλητικές της ενέργειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ