Γερμανός ΥΠΕΞ: Παιχνίδι με τη φωτιά η κατάσταση στη Μεσόγειο

Γερμανός ΥΠΕΞ: Παιχνίδι με τη φωτιά η κατάσταση στη Μεσόγειο

Η κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο είναι παιχνίδι με τη φωτιά, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χέικο Μάας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια. Ακόμα και η μικρότερη σπίθα μπορεί να προκαλέσει καταστροφή, τόνισε.

«Μία στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ εταίρων του ΝΑΤΟ δεν θα οδηγήσει σε κάτι καλό, θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να το αποτρέψουμε», ανέφερε ο Γερμανός υπουργός. «Θέλουμε να συμβάλουμε ώστε να χρησιμοποιήσουμε ευκαιρίες για διάλογο, ώστε να υπάρξει ειλικρινής διάλογος που μπορεί να γίνει μόνο με άμεσες συνομιλίες μεταξύ Ελλάδα και Τουρκίας κάτι που είχε συμφωνηθεί και θα έπρεπε ήδη να λαμβάνουν χώρα, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου».

«Η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά δικαιώματα, τόσο τα δικά της όσο και της Ευρώπης», τόνισε από την πλευρά του ο Ν. Δένδιας.

Νωρίτερα ο Χ. Μάας είχε γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου, στη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η ανάγκη αποκλιμάκωσης της τουρκικής προκλητικότητας ώστε να μειωθεί η ένταση στην περιοχή. Η πρωτοβουλία της Γερμανίας ως προεδρεύουσας χώρας της Ε.Ε. συμβάλει θετικά σε αυτή την κατεύθυνση, σημειώνει η Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ