Μείωση εργοδοτικών εισφορών προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός

Μείωση  εργοδοτικών εισφορών προαναγγέλλει ο πρωθυπουργός

Ως πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης περιέγραψε ο πρωθυπουργός τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Star το βράδυ της Δευτέρας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις σύντομα, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο ανασχηματισμού ή εκλογών «Είμαστε πιο ισχυροί σήμερα πολιτικά από ό,τι ήμασταν στις 7 Ιουλίου όταν κερδίσαμε τις εκλογές. Δεν έχουμε συμπληρώσει καν χρόνο ακόμα. Είμαστε κυβέρνηση δέκα μηνών και γίνεται συζήτηση για πρόωρες εκλογές; Είναι τελείως ανεύθυνη αυτή η συζήτηση. Ούτε ανασχηματισμό βλέπω να κάνω αυτή τη στιγμή. Κάποια στιγμή θα γίνει κάποιος ανασχηματισμός αλλά δεν είναι του παρόντος».

Αναφερόμενος στην πανδημία του κορονοϊού ο πρωθυπουργός τόνισε πως η Ελλάδα αντιμετώπισε με επιτυχία το πρώτο κύμα και εκτίμησε πως τα δύσκολα έχουν περάσει. «Δε θα μπορούσαμε να είχαμε αυτήν την εθνική επιτυχία, εάν δεν είχαμε δουλέψει όλες και όλοι μαζί και είναι μία σημαντική παρακαταθήκη αυτή για τη χώρα, την οποία δεν πρέπει να διακινδυνεύσουμε», επισήμανε και πρόσθεσε πως ανησύχησε όταν είδε τα περιστατικά συγχρωτισμού του περασμένου Σαββάτου. «ένας από τους λόγους που επιτρέψαμε κατά μία εβδομάδα νωρίτερα το άνοιγμα της εστίασης ήταν ακριβώς, για να δώσουμε τη δυνατότητα στον κόσμο να βγει έξω και να διασκεδάσει οργανωμένα και όχι ανοργάνωτα. Τέτοιες εικόνες δεν πρέπει να ξαναδούμε. Και να μην πιστεύουμε ότι ο κίνδυνος έχει παρέλθει».

Αναφερόμενος στον τουρισμό αλλά και την οικονομία ευρύτερα, ο πρωθυπουργός τόνισε πως «όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη. Και το δύσκολο είναι πάντα πώς μοιράζουμε τη ζημιά. Και η ζημιά πρέπει να μοιραστεί…Το κράτος να πάρει ένα μεγάλο βάρος, ο επιχειρηματίας μετά και ένα μικρό μερίδιο εκ των πραγμάτων μπορεί να το επωμιστεί και ο εργαζόμενος αλλά με αυτή τη σειρά… Πιστεύω πως θα έχουμε τουρισμό, ξεκινάμε από το μηδέν και χτίζουμε προς τα πάνω».

«Η Ελλάδα σήμερα διεκδικεί και στην Ευρώπη, όχι δανεικά αλλά απευθείας μεταβιβάσεις από την ΕΕ στη γραμμή που άνοιξε η Γαλλία και η Γερμανία. Ο λόγος μας σήμερα μετράει περισσότερο στην Ευρώπη. Μπορούμε να κεφαλαιποιήσουμε την επιτυχία μας… Αυτά που θα γίνουν στην Ευρώπη είναι σημαντικά συζητάμε πολλά δισ. και θα προστεθούν στα 24 δισ δημοσιονομικής στήριξης και στήριξης ρευστότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ