Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού

Την Πέμπτη οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν από την αρμόδια υπουργό, Λίνα Μενδώνη, η οποία θα εξειδικεύσει τις δράσεις που θα αναληφθούν.

Αύριο Πέμπτη το πρωί και στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης των δημοσιογράφων, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τη δέσμη μέτρων για τη στήριξη του χώρου και των ανθρώπων του Πολιτισμού.

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν από την αρμόδια υπουργό, Λίνα Μενδώνη, η οποία θα εξειδικεύσει τις δράσεις που θα αναληφθούν.

Η ένταξη στην περίμετρο των μέτρων που έχουν ήδη ανακοινωθεί, επιμέρους κατηγοριών εργαζομένων, καθώς και η βραχυπρόθεσμη και μεσοπρόθεσμη στήριξη του κλάδου του Πολιτισμού βρέθηκε στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιηθεί σήμερα, υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Οι δράσεις, δε, θα συμπληρώσουν τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή για τη στήριξη του κόσμου του Πολιτισμού, όπως για παράδειγμα τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν ενεργές συμβάσεις, είτε ανήκαν σε ειδικές κατηγορίες πριν τη λήψη των περιοριστικών μέτρων, όπως οι ωρομίσθιοι, ή τα προγράμματα για τους ανέργους και μακροχρόνια άνεργους καλλιτέχνες.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας του πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, η γενική γραμματέας Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, η γενική γραμματέας Συντονισμού Οικονομικών και Αναπτυξιακών Πολιτικών, Βίκυ Λοΐζου και ο προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ