8 στους 10 ανησυχούν για τον κορονοϊό

Pulse: Ανοίγει η ψαλίδα Ν.Δ. - ΣΥΡΙΖΑ

8 στους 10 ανησυχούν για τον κορονοϊό

Τη στήριξη της πλειονότητας των πολιτών στις ενέργειες της κυβέρνησης αλλά και την έντονη ανησυχία για την επιδημία του κορονοϊού καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse για τον Σκάι που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης.

Το 78% δηλώνει πως ανησυχεί για την επιδημία, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από την έρευνα της Pulse στις αρχές Μαρτίου, όταν την ανησυχία του εξέφρασε το 42% των πολιτών.

Το ποσοστό ανησυχίας μεγαλώνει ανάλογα με την ηλικία των ερωτηθέντων, καθώς στους νέους 17-29 ετών είναι 69% και στους άνω των 60 ετών φτάνει στο 84%.

Το 83% δηλώνει πως έχει επηρεαστεί πολύ ή αρκετά από τα μέτρα, ενώ το 57% δηλώνει πως έχει επηρεαστεί πολύ ή αρκετά η οικονομική του κατάσταση.

Το 82% αξιολογεί θετικά το κυβερνητικό έργο, έναντι 14% που το αξιολογεί αρνητικά, ενώ θετικά αξιολογούνται από το 67% τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων. Τα μέτρα για τον περιορισμό των μετακινήσεων βρίσκουν τη στήριξη του 86% των ερωτηθέντων, ενώ στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 45% έναντι 22% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν Κίνημα Αλλαγής με 5,5%, ΚΚΕ με 5% και Ελληνική Λύση με 4,5%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ