Μητσοτάκης: Είναι το τέλος της αρχής

Τσίπρας: Στηρίζουμε τα μέτρα αλλά δεν σιωπούμε

Μητσοτάκης: Είναι το τέλος της αρχής

«Έχουμε και άλλα βέλη στη φαρέτρα μας αλλά είναι στο χέρι όλων μας για να μην τα χρησιμοποιήσουμε» τόνισε ο πρωθυπουργός από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας για άλλη μια φορά με λήψη επιπλέον περιοριστικών μέτρων.

Στην ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνεδρίαση για την κύρωση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου που έχουν εκδοθεί στο τελευταίο διάστημα, παρέθεσε τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, καθώς και άλλες πρωτοβουλίες όπως η λειτουργία του gov.gr, η άυλη συνταγογράφηση και οι εφαρμογές τηλεκπαίδευσης και τηλεργασίας. Ο Απρίλιος, τόνισε, είναι κρίσιμος μήνας και απηύθυνε έκκληση στους πολίτες να συνεχίσουν στην τήρηση των μέτρων.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης επιστράτευσε μία ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ, λέγοντας πως δεν βρισκόμαστε στην αρχή του τέλους αλλά στο τέλος της αρχής. Εξήρε το έργο των εργαζόμενων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και στην αποτελεσματική όπως ανέφερε συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα κυρίως στον τομέα της Υγείας.

Απαντώντας στις κριτικές που διατυπώνονται από την αντιπολίτευση, υποστήριξε πως η διεθνής βιβλιογραφία καθορίζει τις τιμές των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας σε επίπεδα υψηλότερα από εκείνες που εφαρμόζει η Ελλάδα. «Δεν είναι ώρα για αντιπολίτευση και χυδαίες, διχαστικές επιθέσεις» σχολίασε και πρόσθεσε πως ακούει με προσοχή τις παρατηρήσεις του -υπουργού Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ- Α. Ξανθού για την πρωτοβάθμια φροντίδα.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ φτηνές απειλές του τύπου ‘όταν γυρίσουμε θα λογαριαστούμε’ και επικίνδυνων για την υγεία fake news από τα χείλη πολιτικών… Δεν εχω να λογαριαστώ με κανένα, εχω υποχρεώση να δώσω λογαριασμό σε όλους, Όσοι ζητούν ατελείωτες παροχές είναι σαν να στέλνουν από τώρα την ελλάδα σε ένα νέο μνημόνιο, ας προσέχουν τι ζητούν γιατί εκτίθενται…», πρόσθεσε.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εξήρε και εκείνος το έργο των γιατρών και νοσηλευτών, προσθέτοντας πως «δεν είναι η ώρα για κομματικά οφέλη, για δημιουργία εντυπώσεων, για εμπόριο του δράματος». «Δεν είναι η ώρα όμως και των λύκων που χαίρονται στην αναμπουμπούλα κλείνοντας τα μάτια ή ευνοώντας συμφέροντα και ομάδες… Η κρίση δεν μπορεί να είναι ευκαιρία για κερδοσκοπία και παλινόρθωση φθαρμένων πρακτικών», τόνισε.

Ο Αλ. Τσίπρας τόνισε πως τα περιοριστικά μέτρα είναι απαραίτητα και ευχαρίστησε με τη σειρά του τους πολίτες που έχουν συμμορφωθεί. «Στηρίξαμε και στηρίζουμε την προσπάθεια να περιοριστεί η διάδοση του ιού» ανέφερε . «Στηρίζουμε δεν σημαίνει πως σιωπούμε όταν σχεδόν έναν μήνα ακούμε τους ανθρώπους στα νοσοκομεία να βγάζουν κραυγή αγωνίας πως ακόμα δεν έχουν στηριχτεί με το κατάλληλο υλικό για να δώσουν αυτή τη μάχη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ