Διαγραφή Ζαγοράκη από την ευρω-ομάδα της ΝΔ

Προαναγγελία νομοθετικής ρύθμισης για κατάργηση του υποβιβασμού

Διαγραφή Ζαγοράκη από την ευρω-ομάδα της ΝΔ

Τη διαγραφή του ευρωβουλευτή Θοδωρή Ζαγοράκη από την κοινοβουλευτική της ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανακοίνωσε η Νέα Δημοκρατία.

Είχε προηγηθεί τη Δευτέρα δήλωση του ευρωβουλευτή ότι θα ανεξαρτητοποιηθεί εάν υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ. Σχετική εισήγηση για υποβιβασμό της ομάδας έχει διατυπώσει η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού που διαπίστωσε την ύπαρξη πολυϊδιοκτησίας. Είχε προηγηθεί καταγγελία του Ολυμπιακού για την αγορά των προπονητικών εγκαταστάσεων της Ξάνθης από εταιρεία που ελέγχεται από πρόσωπο του περιβάλλοντος του Ιβάν Σαββίδη.

Ενα 24ωρο μετά την προειδοποίηση Ζαγοράκη η απάντηση ήρθε από την Πειραιώς και με απόφαση του προέδρου του κόμματος, διαγράφεται ο ευρωβουλευτής.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν εκβιάζεται. Με απόφαση του πρωθυπουργού διαγράφεται από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο ο Θ. Ζαγοράκης», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Η κυβέρνηση σέβεται το αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δεν θα επιτρέψει όμως ένα θέμα του ποδοσφαίρου να θέσει σε κίνδυνο την κοινωνική συνοχή που τόσο δοκιμάστηκε στα χρόνια της κρίσης. Ούτε θα μείνει θεατής στο θέατρο του παραλόγου που εξελίσσεται, με φόντο διαχρονικές παθογένειες που προσβάλλουν κάθε έλληνα πολίτη».

«Με απόφαση του πρωθυπουργού αναλαμβάνεται άμεσα κυβερνητική πρωτοβουλία, προκειμένου να μην επιβάλλονται εξοντωτικές κυρώσεις για θέματα όπως αυτά για τα οποία γνωμοδότησε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας ότι η ποινή του υποβιβασμού για παραβάσεις όπως αυτή της πολυϊδιοκτησίας που εξέτασε στην υπόθεση ΠΑΟΚ και Ξάνθης η επιτροπή θα καταργηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ