Ελληνοτουρκικό τοπίο στην ομίχλη

Ελληνοτουρκικό τοπίο στην ομίχλη

Κατέγραψαν τις διαφωνίες τους Ελλάδα και Τουρκία, δια των Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν στη μεταξύ τους χθεσινή συνάντηση.

«Δυσκολίες στη σχέση με την Τουρκία, υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν, εκτιμώ όμως ότι εφόσον και οι δύο πλευρές δείξουν καλή διάθεση αυτές τελικά μπορούν να ξεπεραστούν» δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε πως θα συγκληθεί το Ανώτατο Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής ώστε να ενημερωθούν τα πολιτικά κόμματα στην Αθήνα. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε πως θα συνεχίσει η συζήτηση με την Τουρκία για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης του υπουργείου Άμυνας.

Στήριξη στην Αθήνα προσέφεραν χθες τόσο ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, που τόνισε πως η Τουρκία οφείλει να σέβεται τα κυριαρχικά δικαιώματα των μελών του ΝΑΤΟ, όσο και το Ισραήλ που μέσω του υπουργείου του των Εξωτερικών επανέλαβε την πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη του προς την Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή στην Άγκυρα ο ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, προανήγγειλε «νέες γεωτρήσεις και έρευνες σε περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας της σε εναρμόνιση με το μνημόνιο συνεννόησης που υπέγραψε προσφάτως η Άγκυρα με τη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ