Άλλο ένα πικρό ποτήρι για τον Τζόνσον

Άλλο ένα πικρό ποτήρι για τον Τζόνσον

Με 322 ψήφους  εναντίον και 308 υπέρ το βρετανικό Κοινοβούλιο απέρριψε την πρόταση για συζήτηση της συμφωνίας του  Brexit σε τρεις ημέρες, παγώνοντας το χαμόγελο στο πρόσωπο του Μπόρις Τζόνσον που λίγα λεπτά νωρίτερα είχε σημειώσει την πρώτη του κοινοβουλευτική νίκη στην περιπετειώδη διαδικασία εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Νωρίτερα η Βουλή είχε στηρίξει την πρόταση του Βρετανού πρωθυπουργού για συζήτηση της συμφωνίας του Brexit, με 329 βουλευτές να τάσσονται υπέρ και 299 κατά.

Παίρνοντας τον λόγο μετά τις δύο ψηφοφορίες ο Μπόρις Τζόνσον ευχαρίστησε τα μέλη της αντιπολίτευσης που στήριξαν την πρόταση για νομοθετική επεξεργασία της συμφωνίας του Brexit αλλά εξέφρασε την απογοήτευσή του για την απόρριψη της πρότασης για τριήμερη συζήτηση. Πολλοί βουλευτές έχουν ζητήσει επιπλέον χρόνο για να συζητηθεί το νομοσχέδιο που αριθμεί 110 σελίδες. Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποχρεώθηκε μετά το αποτέλεσμα της δεύτερης ψηφοφορίας σε αναδίπλωση και ανακοίνωσε πως παγώνει την επεξεργασία του νομοσχεδίου -με το οποίο ουσιαστικά επικυρώνεται η έξοδος της Βρετανίας από την Ε.Ε.- μέχρι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφασίσουν αν θα προσφέρουν νέα παράταση στο Brexit.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ