Βήμα 1ο το κράτος, βήμα 2ο οι φόροι

Βήμα 1ο το κράτος, βήμα 2ο οι φόροι

Τις προτεραιότητες του κυβερνητικού προγράμματος παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που φαίνεται πως είναι η τελευταία που διεξάγεται με παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων.

Στην ομιλία του στη σημερινή πανηγυρικού χαρακτήρα συνεδρίαση ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως από εδώ και πέρα το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάζει στο Μέγαρο Μαξίμου χωρίς κάμερες. Οι συνεδριάσεις είναι για συντονισμό και όχι για επικοινωνιακές ενέργειες τόνισε.

Αναφερόμενος στα διαδικαστικά, είπε πως στις 22 Ιουλίου θα ολοκληρωθεί στη Βουλή η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης και πως στις 23 Ιουλίου θα κατατεθεί το πρώτο νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη λειτουργία του κράτους. Αναμένεται σε αυτό να συμπεριληφθούν διατάξεις για αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, καθώς και η ρύθμιση για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

Θα ακολουθήσει μετά από μία εβδομάδα το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στη φορολογία. Σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, θα περιλαμβάνονται διατάξεις για βελτίωση στη ρύθμιση των οφειλών σε 120 δόσεις και για μείωση του ΕΝΦΙΑ.

Σχετικά με τη Δικαιοσύνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως η ηγεσία της θα οριστεί από την παρούσα κυβέρνηση με σεβασμό στην ιεραρχία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ