Σήμερα η αναψηλάφηση της δίκης της Athens Review of Books

Σήμερα η αναψηλάφηση της δίκης της Athens Review of Books

Για σήμερα έχει προγραμματιστεί στο Εφετείο Αθηνών η αναψηλάφηση της δίκης της Athens Review of Books (ARB), εναντίον της οποίας είχε κινηθεί νομικά ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Η υπόθεση είχε φτάσει ως τον Άρειο Πάγο που είχε δικαιώσει τον υπουργό, ωστόσο η ARB υπέβαλε αγωγή κακοδικίας που συζητήθηκε στο Ειδικό Δικαστήριο τον περασμένο Δεκέμβριο, ενώ στις 9 Ιανουαρίου κατέθεσε αίτημα αναψηλάφησης της δίκης μετά τη «δημόσια ομολογία Κοτζιά ότι εθήτευσε στον σταλινισμό, πράγμα που το αρνούνταν υποκρινόμενος ότι δήθεν αποτελούσε βαριά συκοφαντία». Σε χθεσινό της σχόλιο η ARB αναφέρει πως «Αυτό το αδίστακτο ροτβάιλερ του σταλινισμού μάς έκανε εκβιαστική αγωγή με δικηγόρους τον Φαήλο Κρανιδιώτη και τον Μαντζουράνη, γιατί δήθεν ήταν συκοφαντικός ο χαρακτηρισμός "γκαουλάιτερ του σταλινισμού" σε επιστολή που δημοσιεύσαμε και δήθεν προσέβαλε την τιμή και την υπόληψή του. Κάποιοι επίορκοι δικαστές τον "δικαίωσαν" και αποφάνθηκαν ότι όχι μόνο δεν υπήρξε σταλινικός, αλλά ούτε καν θαυμαστής των σταλινικών καθεστώτων, παρότι "απεδείχθη" (!) ότι υπήρξε εκ των ιδρυτών του ΚΚΕ [που ιδρύθηκε το 1918].

Κι ας είχαν στα χέρια τους το χαφιέδικο βιβλίο που έγραψε μαζί με άλλους συνεργάτες του καθεστώτος Χόνεκερ με καθοδηγητή τον "Ελαφοπόδαρο" της ΣΤΑΖΙ, για λογαριασμό και χρήση του σταλινικού καθεστώτος της Ανατολικής Γερμανίας. Όμως ο σταλινοπαράφρων εξέθεσε αυτούς τους δικαστές, αφού ‒μετά την εκπαραθύρωσή του από την κυβέρνηση‒ εδήλωσε από το Ηράκλειο ότι εθήτευσε στη σταλινική αριστερά. Κατόπιν τούτου ζητήσαμε αναψηλάφηση και η δίκη θα γίνει αύριο. Ταυτόχρονα ζητούμε την άρση των δεσμεύσεων που μας επιβλήθηκαν με τα από 18 Ιουλίου 2017 Κατασχετήρια. Ο εκβιασμός της Athens Review of Books από το ροτβάιλερ του σταλινισμού πρέπει να τελειώσει αύριο. Άλλωστε πρόκειται για μια υπόθεση για την οποία η Ελλάδα έχει διασυρθεί κατ’ επανάληψη διεθνώς»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ