Αιχμές Τσίπρα κατά Στουρνάρα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου

Αιχμές Τσίπρα κατά Στουρνάρα στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβούλιου

Αιχμές κατά του δοικητή της ΤτΕ περιείχε η τοποθέτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό.


Απευθυνόμενος στους υπουργούς του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για υπερτιμημένους τεχνοκράτες που όταν διαχειρίστηκαν την οικονομία, “την έριξαν στα βράχια και αργότερα δεν πέτυχαν ούτε μια από τις προβλέψεις και τις εκτιμήσεις τους, να ασχολούνται με ζητήματα μικροπολιτικής αντιπαράθεσης και παραπολιτικού κουτσομπολιού”, υπονοώντας τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα που είχε διατελέσει υπουργός Οικονομικών στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους υπουργούς να μην παρασύρονται σε διαμάχες που επιλέγει ο αντίπαλος και άσκησε κριτική και στα ΜΜΕ, λέγοντας πως στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων δεν υπάρχουν αναφορές στις βελτιωμένες αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων. Χθες, οι αγορές έκλεισαν με το επιτόκιο στο 3,74% για το δεκαετές και στο 3,08 για το πενταετές, ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για κρίσιμο οκτάμηνο που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε στις αρχές Οκτωβρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ