Σε δοκιμασία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σε δοκιμασία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σενάρια διαζυγίου μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων διακινούνται τις τελευταίες ώρες μετά τα οργισμένα tweets του Π. Καμμένου το Σαββατοκύριακο και την αντίδραση Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ.

Η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει σήμερα το μεσημέρι για να αξιολογήσει την κατάσταση που διαμορφώνεται ενώ την Τετάρτη συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

Η ένταση στις σχέσεις των δύο εταίρων κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο όταν σε σχόλιο συνέντευξης του πρώην υπουργόυ Εξωτειρκών Νίκου Κοτζιά ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ανέφερε πως "Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα. Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος : ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ. Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ". Ο κ. Καμμένος επανήλθε τα ξημερώματα της Κυριακής γράφοντας πως "είμαι σε πόλεμο από τότε που τράβηξα δικό μου δρόμο δύσκολο και δεν δέχτηκα τη ΝΔ των μνημονίων και των Πλεύρηδων. Σε πόλεμο με τα συμφέροντα ακόμη και "μαφιόζικα", δεν θα πάω ούτε από αδέσποτη ούτε θα γονατίσω να με εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του ολετήρα Κοτζιά. Το επέλεξαν..."

Απαντώντας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας δήλωσε χθες από τη Σαμοθράκη όπου βρέθηκε για τη γιορτή των Φώτων πως δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης πήρε τη σκυτάλη και διερωτήθηκε για ποια αποστασία μιλάει ο κ. Καμμένος όταν βουλευτές του είναι βουλευτές της παρούσας συγκυβέρνησης.

Πιθανολογείται ότι σε ένα ενδεχόμενο διαζύγιο μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητων Ελλήνων ο πρωθυπουργός θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή. Η κυβέρνηση μπορεί να παραμείνει στη θέση της αν εξασφαλίσει την πλειοψηφία των παρόντων στην ψηφοφορία βουλευτών και να κυβερνήσει με ψήφο ανοχής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ