Καζνέβ: Η αναδιάρθρωση του χρέους να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο

Καζνέβ: Η αναδιάρθρωση του χρέους να αντιμετωπιστεί με αποτελεσματικό τρόπο
Η Γαλλία εμπιστεύεται το μέλλον της Ελλάδας τόνισε στις δηλώσεις του ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μπερνάρ Καζνέβ μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Εμπιστευόμαστε απόλυτα τη διαδικασία μεταρρυθμίσεων και όλες τις προσπάθειες που γίνονται μέχρι τώρα, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός Μπερνάρ Καζνέβ σε σχέση με τις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση. Σημείωσε ότι δεν πρόκειται για ευσεβείς πόθους αλλά για απτά αποτελέσματα.

Είπε ότι οι μεταρρυθμίσεις συνεχίζονται και πρέπει να συνεχιστούν, όπως η ίδια ανάγκη υπάρχει και στη Γαλλία, και πως ότι γίνεται από κοινού στην Ευρώπη πρέπει να έχει ως στόχο την απασχόληση, την ανάπτυξη και την αλληλεγγύη.

Ερωτηθείς σχετικά με τη β' αξιολόγηση και το γεγονός ότι κάποιες χώρες "μπλοκάρουν" τις αποφάσεις για το χρέος, ο Γάλλος πρωθυπουργός, είπε ότι σκοπός είναι να ξεπεραστούν τα εμπόδια και μέσα από τους κατάλληλους συμβιβασμούς, να υπάρξει κατάληξη στις κατάλληλες αποφάσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση.

Ως προς το θέμα του χρέους, είπε ότι υπάρχουν απτά αποτελέσματα και αισιοδοξία για το μέλλον. Σημείωσε ότι επιθυμούμε το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους να αντιμετωπιστεί με τρόπο αποτελεσματικό, πραγματιστικό και άμεσο. Είπε ότι υπάρχουν δεσμεύσεις, οι οποίες μάλιστα και τηρούνται.

Η πολιτική της κυβέρνησης Τσίπρα δίνει όλα τα μηνύματα για τη μεταμόρφωση της Ελλάδας, είπε ο Γάλλος πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ