Τσίπρας: Με τον Ουκρανό πρόεδρο εξετάσαμε θέματα συνεργασίας

Τσίπρας: Με τον Ουκρανό πρόεδρο εξετάσαμε θέματα συνεργασίας
Με τον πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε υπό το πρίσμα των νέων δεδομένων, τις εξελίξεις της κρίσης στην Ουκρανία και τις προσπάθειες διευθέτησης μιας κρίσης που πρόσφατα αναζωπυρώθηκε, είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ουκρανό Πρόεδρο.

Ο Ελληνικός λαός διατηρεί στενούς ιστορικούς πολιτιστικούς και πνευματικούς δεσμούς με την ευρύτερη γειτονιά, είπε ο κ. Τσίπρας τονίζοντας ότι στις περιοχές των συγκρούσεων στην Ουκρανίας διαμένει πολυάριθμη κοινότητα πολιτών ελληνικής καταγωγής.

Εξετάσαμε θέματα συνεργασίας στις υποδομές, στην ενέργεια και στον τουρισμό και συζητήσαμε για την ενίσχυση των πολιτικών δεσμών, ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Πρέπει να υπάρξει ένας σαφής οδικός χάρτης υπέρβασης της κρίσης είπε ο κ Τσίπρας.

Η Ελλάδα σέβεται την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας και με τον Πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο συζητήσαμε την ασφάλεια των ελληνικής καταγωγής πολιτών της Ουκρανίας, τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Ενότητα της ΕΕ και αλληλεγγύη απέναντι στην Ουκρανία είναι αυτό που θα ήθελα να δω από την Ευρωπαϊκή Ένωση», δήλωσε από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο. Ο κ. Ποροσένκο ανέφερε ότι, μεταξύ άλλων, συζήτησαν με τον κ. Τσίπρα θέματα τουρισμού, ενεργειακά θέματα και όπως τόνισε «θέλουμε να αναπτύξουμε τη συνεργασία μας στην κατασκευή οδικών δικτύων στην Ουκρανία, να προσελκύσουμε τις ελληνικές επενδύσεις και τους Έλληνες κατασκευαστές, θέλουμε να ανοίξουμε έδρες ελληνικής γλώσσας και φιλολογίας σε έδρες σε πανεπιστήμια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ