Στρατηγική συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ

Στρατηγική συζήτηση στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ
Στρατηγική συζήτηση εφ όλης της ύλης ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ -της πρώτης μετά το Συνέδριο- το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, πραγματοποιήθηκε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, υπό τον πρωθυπουργό και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.


Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικές πηγές, η συζήτηση έγινε πάνω στο σχέδιο της πολιτικής απόφασης που θα εισηγηθεί ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Πάνος Ρήγας στη συνεδρίαση του Σαββατοκύριακου. Ειδικότερα, τα ζητήματα που τέθηκαν αφορούν στην κυβερνητική πολιτική, την ευρωπαϊκή στρατηγική και τις ευρωπαϊκές και διεθνείς εξελίξεις, αλλά και ζητήματα λειτουργίας του κόμματος.

Σε ό,τι αφορά στην αξιολόγηση, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι δεν υπήρξε εκτενής συζήτηση, καθώς δεν έχει αλλάξει τίποτα ως προς τις θέσεις του κόμματος και της κυβέρνησης. Παρουσιάζοντας στην ΠΓ το πολιτικό του σχέδιο, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τον στόχο της ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και της ένταξης της χώρας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ. Επιπλέον, κατά τις ίδιες πληροφορίες, σημείωσε τον στόχο για εμβάθυνση της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης, να παραχθεί βαθύ μεταρρυθμιστικό στίγμα στα εργασιακά, την υγεία, την παιδεία και εν γένει την κοινωνική πολιτική. Επιπλέον, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης θα επανεκκινήσει και το ζήτημα της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Επισήμανε, τέλος, την αναγκαιότητα χάραξης στρατηγικής και οδικού χάρτη ενίσχυσης των κοινωνικών συμμαχιών του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ