Βούτσης: Το θέμα περί grexit δεν υπάρχει

Βούτσης: Το θέμα περί grexit δεν υπάρχει
«Εφόσον υπάρχει ΟΝΕ, δεν τίθεται κανένα ζήτημα μονομερούς αποχώρησης της χώρας από το ευρώ, είτε να πάμε σε επιστροφή σε εθνικό νόμισμα», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο των δηλώσεων του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Ξυδάκη για τη δραχμή.

Όπως υποστήριξε, ο κ. Ξυδάκης διαλογίζεται ως προς το γενικό ζήτημα, «μια διακινδύνευση που υπάρχει γύρω από το ευρώ στη βάση των διεθνών ανακατατάξεων και όχι ως μια επιλογή της χώρας σωτήρια ή εν όψει αδιεξόδων».

«Το θέμα έχει κλείσει, δεν υπάρχει», έσπευσε να τονίσει και πρόσθεσε ότι «με το grexit δεν φλέρταρε η κυβέρνηση ούτε το πρώτο διάστημα».

Απαντώντας σε σχόλιο των δημοσιογράφων για το λεγόμενο plan B που φέρεται να είχε προετοιμάσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκη, ανέφερε: «Δεν υπήρξε ποτέ σχέδιο Β, αυτά ήταν στο πλαίσιο της δημιουργικής ασάφειας του κ. Βαρουφάκη».

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάμε σε τέτοια συζήτηση (για Grexit), ούτε θα τεθεί από πουθενά», επέμεινε ο κ. Βούτσης, εκτιμώντας ότι δεν ενδιαφέρει τους Ευρωπαίους αυτήν τη στιγμή το ζήτημα, καθώς έχουν να ασχοληθούν με άλλα θέματα πιο επικίνδυνα.

«Σιγά μην υπερισχύσουν φωνές που θα φλερτάρουν με την ιδέα Grexit», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ