Παυλόπουλος: Όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα

Παυλόπουλος: Όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα
Tο σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν η οικογένεια και η εκκλησία μέσα στην κρίση που μαστίζει τον τόπο μας, καλύπτοντας τα κενά που δεν μπορεί να προσφέρει η πολιτεία μέσω του κοινωνικού κράτους, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, εγκαινιάζοντας τον ανακαινισμένο παιδικό σταθμό «Ιωνική Αγωγή» της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας, στη Νέα Ιωνία.

«Αυτό το μεγάλο κενό, το οποίο είναι οδυνηρό για όλους μας, και προσωπικά για μένα, ευτυχώς για τον τόπο μας και την πορεία του, ευτυχώς για το έθνος μας και την πορεία του, το καλύπτουν άλλοι. Και όπως σας έχω πει και το επαναλαμβάνω- και δεν θα διστάσω ποτέ να το επαναλαμβάνω γιατί αυτή είναι η αλήθεια- το κενό αυτό το έχουν καλύψει, κυρίως, η εκκλησία και η οικογένεια. Η οικογένεια ως κύτταρο της κοινωνίας και η εκκλησία ως πνευματικός ταγός μεσ' από τα κελεύσματα του Ευαγγελίου», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Απευθυνόμενος στους χορηγούς, που συνέβαλαν για την ανακαίνιση του παιδικού σταθμού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε: «Θέλω, δε, να πω εδώ ένα μεγάλο "ευχαριστώ" και στους χορηγούς, ιδίως στον κ. Σαμπάχ. Και το πράττω αυτό γιατί είναι τόσο μεγαλύτερη η προσφορά του όσο προέρχεται από έναν άνθρωπο που ο τόπος καταγωγής του χειμάζεται και αυτός από τον πόλεμο και από την προσφυγιά. Και αυτή η χορηγία του δείχνει πόσο όλοι οι λαοί του κόσμου πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι.Γιατί όλη η ανθρωπότητα είναι μία ενότητα, όταν έχουμε να υπερασπισθούμε τον άνθρωπο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ