Τζανακόπουλος: Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα θα ξαναδοθεί η «13η σύνταξη»

Τζανακόπουλος: Εφόσον υπάρχει η δυνατότητα θα ξαναδοθεί η «13η σύνταξη»
"Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλλει στην στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών", τόνισε μιλώντας στον ρ/σ «Παραπολοτικά» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι αν η οικονομία το επιτρέψει θα δοθεί και πάλι η «13η σύνταξη» Αναλύοντας τις πολιτικές εξελίξεις και δίνοντας απαντήσεις σχετικά και με τα σενάρια των εκλογών ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε: "Ο πρωθυπουργός κάνει περιοδείες για να ακούσει προβλήματα και να ανακοινώσει συγκεκριμένες πολιτικές.

Όμως οι εκλογές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση τμήμα του σχεδιασμού του. Δεν θα παραδώσουμε την χώρα στους στόχους των δανειστών. Ευελπιστούμε τον Αύγουστο του 2018 να βγούμε από τα Μνημόνια και τις επιτροπείες. Ακόμη και στην πολύ απίθανη περίπτωση που η αξιολόγηση καθυστερήσει δεν είναι σε καμία περίπτωση στην πρόθεσή μας να οδηγηθούμε στις εκλογές. Ο τόπος δεν χρειάζεται εκλογές".

Χαρακτηριστικά ο κ. Τζανακόπουλος σχετικά με την εμπλοκή που προέκυψε με τους Ευρωπαίους μετά τις εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα τόνισε: "Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν έχει λάβει ακόμη θέση κι αυτό είναι ένα πρόβλημα. Το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών είναι λογικό να έχει ερωτηματικά με αφορμή την στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για ποιο λόγο ενώ δεν υπήρχε καμία απολύτως ένδειξη ότι οι Θεσμοί θα απαντήσουν αρνητικά στο ερώτημα που τέθηκε από την Γερμανία, η ΝΔ ενώ είπε ότι θα υπερψηφίσει τελικά άλλαξε γραμμή. Εμείς περιμένουμε από τη ΝΔ να συμβάλλει στην στήριξη των κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πληγεί από την κρίση και όχι να παίρνει το μέρος των Θεσμών.

Για την ψηφοφορία των μέτρων στη Βουλή ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε: "Αν κάποιος θέλει να πει "ναι" στο επίδομα, λέει ξεκάθαρα "ναι", δεν δηλώνει παρών" και τόνισε "Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ΝΔ. Εμφανίζεται πιο σκληρή και αυστηρή και από τους Θεσμούς". Συνεχίζοντας την επίθεση στη ΝΔ ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: "Νομίζω ότι η ΝΔ συνεχίζει να δίνει τα διαπιστευτήριά της στους σκληρούς της Ευρώπης".

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στα νησιά, και με την στάση της ΝΔ ότι θα ψηφίσει το μέτρο ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: "Η ΝΔ αντιλήφθηκε το λάθος της και αποφάσισε τελικά να επανέλθει και να διορθώσει το πρώτο λάθος της, αμφλύνοντας και τις όποιες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Ήταν μια επιλογή η οποία της στοίχισε και είδε ότι τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως το περίμενε. Η ΝΔ επιθυμεί τον εκτροχιασμό των διαπραγματεύσεων. Επιθυμεί διακαώς να βρεθεί η κυβέρνηση σε δύσκολη θέση. Πλεόνασμα 2014 Επιχειρώντας να δικαιολογήσει την στάση του ΣΥΡΙΖΑ όταν δεν ψήφισε το μοίρασμα του πλεονάσματος του 2014 ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε: Δεν είχα καν διαθέσιμα ταμεία να μοιράσει το πλεόνασμα. Είχε κατατεθεί σε ένα άρθρο και ένα νόμο με πολλές άλλες ρυθμίσεις κι αυτός ήταν ένας ακόμη λόγος για να μην ψηφίσουμε τότε".

Για τη διαφοροποίηση του Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την 13 σύνταξη η οποία έγινε μετά εφάπαξ απόφαση ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε: "Και στις δύο περιπτώσεις η βούληση της κυβέρνησης είναι εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να επαναλάβει την ίδια κίνηση. Αυτό εξαρτάται όμως και από τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας".

Τέλος, σχετικά με την διαπραγμάτευση ο κ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις του ΔΝΤ και γίνεται προσπάθεια να υπάρξει μια κοινή λύση. Η κυβέρνηση έχει προτάσεις θα κατατεθούν και έτσι ευελπιστούμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες.Κλείνοντας ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως "η ΝΔ είναι η τελευταία που πρέπει να μιλάει για τα πλεονάσματα. Καλά είναι η ΝΔ να κοιτάει τις δικές της υπογραφές.

Για τις δηλώσεις που προκαλούν και από ακούγονται από κυβερνητικά στελέχη ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: "Πολλές φορές στον πολιτικό λόγο μπορεί κάποιος να πει μια ακραία έκφραση και στην συνέχεια να επανέλθει και να διορθώσει. Αυτό δεν δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση γιατί πολλές φορές κάποια πράγματα διογκώνονται και χωρίς λόγο μάλιστα. Αυτά συμβαίνουν στην πολιτική και στον δημόσιο λόγο. Πάντως, δεν θα μας διευκόλυνε το να μην έχουν την δυνατότητα οι βουλευτές της πλειοψηφίας να εκφράζουν την γνώμη τους"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ