Σκουρλέτης: Η Ελλάδα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017

Σκουρλέτης: Η Ελλάδα μπαίνει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017
Την πεποίθηση ότι η αξιολόγηση θα κλείσει, εξέφρασε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

Παράλληλα εκτίμησε ότι η χώρα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης από το 2017.

Ερωτηθείς για την κινητικότητα, απάντησε πως υπάρχει νέος νόμος και προβλέπει τον μηχανισμό, στον οποίο αναφέρεται ο κ. Μητσοτάκης, δηλαδή εκεί που πλεονάζει το προσωπικό να καλύψει τις ανάγκες άλλων υπηρεσιών.

Ο υπουργός τόνισε: «Όλοι συμφωνούμε επί της αρχής, αλλά θα πρέπει όταν εφαρμοστεί ο νόμος, να μην έχει στρεβλώσεις».

Πρόσθεσε, δε, ότι θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες για τους μικρούς δήμους, για τους οποίους και ο ένας εργαζόμενος είναι σημαντικός.

Είπε, πάντως, πως αξιολόγηση θα πρέπει να υπάρξει, «αλλά όχι εκείνη που εφάρμοσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με απολύσεις σχολικών φυλάκων κ.λπ.».

Πρέπει «να υπάρξει αξιολόγηση που θα κατοχυρώνει και δεν θα μειώνει τις θέσεις εργασίας» σημείωσε.

Ο Πάνος Σκουρλέτης αναφέρθηκε και στις προκλήσεις της Τουρκίας, τονίζοντας ότι οι δηλώσεις από τη γείτονα δεν γίνονται τυχαία και συμπλήρωσε πως η Τουρκία περνάει εσωτερική κρίση, έχει ανοίξει όλα τα μέτωπα και κάνει εξαγωγή κρίσης στην Ελλάδα.

Υπογράμμισε ακόμη ότι η Ελλάδα υπερασπίζεται τις διεθνείς Συνθήκες και δεν υπάρχει στο τραπέζι ζήτημα για τη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Τουρκία οδηγείται με αυτή τη στάση (σσ. του Ερντογάν) στην απομόνωση.

Ερωτηθείς για τις καταγγελίες του ΚΚΕ περί τηλεφωνικών συνακροάσεων, ο κ. Σκουρλέτης απάντησε ότι «η ανταπόκριση εκ μέρους της κυβέρνησης ήταν σαφής: οποιαδήποτε τέτοια καταγγελία πρέπει να ερευνηθεί».

Κατέληξε ότι η χώρα έχει ταλαιπωρηθεί από τέτοιες ιστορίες και «δεν είναι ανεκτό στη Δημοκρατία να υπάρχει και η παραμικρή υπόνοια ότι παρακολουθούνται τηλεφωνικά κέντρα».

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ