Στη Σαουδική Αραβία ο Κατρούγκαλος για επενδύσεις

Στη Σαουδική Αραβία ο Κατρούγκαλος για επενδύσεις
Αναθέρμανση των ελληνο-σαουδαραβικών σχέσεων και «προοπτικές ουσιαστικής συνεργασίας και επενδύσεων εκ μέρους των Σαουδάραβων επιχειρηματιών» διαπίστωσε, κατά τη διάρκεια της τριήμερης επίσκεψής του στο Ριάντ, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

«Αναθερμαίνονται, έπειτα από μία περίοδο σχετικής χαλαρότητας, οι πολιτικές και οικονομικές σχέσεις Σαουδικής Αραβίας και Ελλάδας, που είναι μεν καλές, αλλά είχαν περάσει ένα διάστημα υποτονικό», δήλωσε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Κατρούγκαλος, μετά τις συναντήσεις του με τον υφυπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Επενδύσεων, Αμπντουλαχμάν Αλ-Χάρμπι (Abdulahman Al-Harbi), τον πρίγκιπα Μισάλ Μπιν-Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ (Mishaal Bin-Saud Bin-Abdulaziz), καθώς και αξιωματούχους του υπουργείου Εξωτερικών.

Ενδεικτικό είναι ότι η τελευταία διυπουργική συνάντηση Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας πραγματοποιήθηκε πριν από περίπου 10 χρόνια.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των πολιτικών και οικονομικών σχέσεων των δύο κρατών, προγραμματίζεται επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στη Σαουδική Αραβία τον ερχόμενο Φεβρουάριο και ταυτόχρονα συνεδρίαση της Μεικτής Διυπουργικής Επιτροπής Ελλάδας-Σαουδικής Αραβίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ριάντ, ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε και με Σαουδάραβες επιχειρηματίες, όπου διαπίστωσε, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, προοπτικές ουσιαστικής συνεργασίας και επενδύσεων εκ μέρους των Σαουδάραβων επιχειρηματιών.

Την Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί, ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής, στο Βελιγράδι, όπου θα έχει διμερείς συναντήσεις και θα μιλήσει σε διακοινοβουλευτική επιτροπή. Αυτή η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου του σερβικού Κοινοβουλίου και άλλων βουλευτών στην Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ