Μοσκοβισί: Οι συνθήκες είναι έτοιμες για τη συζήτηση για το χρέος

Μοσκοβισί: Οι συνθήκες είναι έτοιμες για τη συζήτηση για το χρέος
Υπέρ της έναρξης της συζήτησης για την ελάφρυνση του χρέους άμεσα τάχθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, μία ημέρα πριν επισκεφθεί την Αθήνα.

«Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της πρώτης αξιολόγησης και την καλή πρόοδο που έχει επιτευχθεί στη δεύτερη, πιστεύω ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για τις συζητήσεις που πρέπει να λάβουν χώρα στο επόμενο Eurogroup», ανέφερε και πρόσθεσε: «Η συμφωνία του Μαΐου καθορίζει μια σαφή αλληλουχία βημάτων -με τρια πακέτα μέτρων, βραχυπρόθεσμων, μεσοπρόθεσμων και μακροπρόθεσμων που μένει να συμφωνηθούν».

Επίσης, είπε ότι οι συζητήσεις για το χρέος «θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην παραμονή του ΔΝΤ στα προγράμματα, όπως συμφωνήθηκε τον Μάιο».

Ο Μοσκοβισί έκρινε ότι είναι «απολύτως εφικτό» να κλείσει η συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο τις επόμενες ημέρες. Στη βάση αυτής της συμφωνίας, συνέχισε, οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα συμφωνηθέντα και γρήγορα να γίνουν τα απαραίτητα βήματα για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. «Αυτό, όμως», κατά τον Ευρωπαίο επίτροπο, «απαιτεί την πλήρη συνεργασία και τη συμμετοχή όλων των ενδιαφερόμενων φορέων».

Αναφερόμενος στο «αγκάθι» των εργασιακών, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει, συμπληρώνοντας όμως, ότι έχει καταγραφεί πρόοδος από τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών.

«Οι Ελληνες έχουν κάνει τόσο πολλές θυσίες τα τελευταία χρόνια και επιτέλους η χώρα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα. Το "success story" που γράφουμε μαζί, σημαίνει επιστροφή στην ομαλότητα, αλλά μια νέα ομαλότητα με βιώσιμη δημόσια οικονομική πολιτική και μια ανταγωνιστική οικονομία, ικανή να δημιουργήσει τις θέσεις εργασίας που οι Έλληνες χρειάζονται», κατέληξε ο επίτροπος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ