Παπαδημούλης: Πολεμοχαρείς οι δηλώσεις του Ερντογάν

Παπαδημούλης: Πολεμοχαρείς οι δηλώσεις του Ερντογάν
Πολεμοχαρείς χαρακτήρισε ο Δημήτρης Παπαδημούλης μιλώντας στον realfm 97,8, τις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου με τις οποίες αμφισβητεί τη Συνθήκη της Λωζάννης.

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή γιατί η χώρα μας κρατά παθητική στάση απέναντι στις συνεχείς προκλήσεις του Ερντογάν ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είπε: «Η Ελλάδα δεν κρατά παθητική στάση. Σήμερα κατέθεσα ερώτηση στην Κομισιόν χαρακτηρίζοντας απαράδεκτες και πολεμοχαρείς τις δηλώσεις Ερντογάν και ζητώντας την αντίδραση και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε αυτή την προκλητική συνέχεια δηλώσεων».

Και πρόσθεσε: «Η Συνθήκη της Λωζάννης είναι πυλώνας σταθερότητας, ισχύει εδώ και πάνω από 80 χρόνια και η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι παθητική στην αντίδρασή της, αλλά διεκδικεί να αναδειχθεί σε πυλώνα σταθερότητας σε μία περιοχή που είναι γεμάτη σύννεφα με βάση την αυστηρή τήρηση και τον σεβασμό από όλους των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου. Σε αυτό μας το αίτημα δεν είμαστε ούτε μόνοι, ούτε απομονωμένοι, ούτε ανίσχυροι».

Συνέχισε δε λέγοντας ο κ. Παπαδημούλης: «Αυτή την ώρα χρειάζεται σταθερότητα, μαχητική υπεράσπιση των εθνικών δικαίων και της διεθνούς νομιμότητας, αλλά όχι πανικός, όχι κινδυνολογία. Και ορισμένοι που αυτή την ώρα αντιδρούν είτε υπό το κράτος πανικού, είτε με μία αίσθηση ανευθυνότητας δεν προσφέρουν καλές υπηρεσίες».

Στην ερώτηση για το που το πάει ο Ερντογάν και αν στόχος του είναι να απειλήσει την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας ο επικεφαλής της ομάδας των Ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Δεν είναι τόσο ισχυρός όσο προβάλλει. Αυτές του οι δηλώσεις εξυπηρετούν και εσωτερικές σκοπιμότητες αντιπαράθεσής του με τους Κεμαλικούς γιατί ο Κεμάλ υπέγραψε τη Συνθήκη της Λωζάννης και κάνουν έναν ανταγωνισμό μεταξύ τους ποιος είναι πιο πατριώτης.

Επειδή ζούμε σε μία στιγμή που αρκετά σύννεφα αβεβαιότητας υπάρχουν στη σκηνή και της γειτονιάς μας και την παγκόσμια, οι δηλώσεις Ερντογάν, ο πόλεμος στη Συρία, οι δηλώσεις Ράμα, η εκλογή Τραμπ και επειδή εμείς είμαστε σε μία φάση που προσπαθούμε να βγούμε από μία μεγάλη κρίση χρειάζεται η μέγιστη δυνατή εθνική συνεννόηση και συστράτευση και εθνικό μέτωπο στην υπεράσπιση των αυτονόητων δικαίων μας. Ελάφρυνση του χρέους, σεβασμός του διεθνούς δικαίου, σταθερότητα με βάση τα σύνορα που υπάρχουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ