Σκουρλέτης: Η συλλογική αυτοαπασχόληση μπορεί να μειώσει την ανεργία

Σκουρλέτης: Η συλλογική αυτοαπασχόληση μπορεί να μειώσει την ανεργία
«Η έννοια της "συλλογικής αυτοαπασχόλησης" ταιριάζει περισσότερο σε αυτό που έχουμε άμεσα ανάγκη και μπορεί να συνταιριάξει τον στόχο μείωσης της ανεργίας και βελτίωσης της ζωής των νέων ανέργων. Σε αυτό το ζήτημα η συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης μπορεί να είναι πραγματικά καθοριστική, τόσο ως προς την καταγραφή των αναγκών, όσο και προς την υλοποίηση των δράσεων».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στο «Ευρωπαϊκό Συνέδριο για την Αυτοαπασχόληση των Νέων», το οποίο συνδιοργάνωσαν η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και το Ευρωπαϊκό Δίκτυο για την Ένταξη και την Τοπική Κοινωνική Δράση (ELISAN).

Όπως σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης, κάθε δράση προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της απασχόλησης των νέων- και μέσω της αυτοαπασχόλησης- θα πρέπει «να διαπνέεται από αξίες που μπορούν να αγκαλιάσουν όλους τους νέους και έρχονται σε ευθεία ρήξη με το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που οδήγησε στην καταστροφική πενταετία από το 2010 και έπειτα. Η ανάγκη για εργασία οφείλει να συνδέεται με το δικαίωμα για μία αξιοπρεπή διαβίωση».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι στο επίκεντρο της κυβερνητικής πολιτικής βρίσκεται η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας «με σαφείς κανόνες και με κέντρο βάρους τη μικρή και μεσαία και τη συνεταιριστική επιχειρηματικότητα. Η ανάπτυξη της κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας. Τα μέτρα για την ανάσχεση της μετανάστευσης, ιδίως των νέων επιστημόνων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ