Τζιτζικώστας: Καλές προθέσεις είδα από τον Τσίπρα τώρα περιμένω να δω πράξεις

Τζιτζικώστας: Καλές προθέσεις είδα από τον Τσίπρα τώρα περιμένω να δω πράξεις
"Καλές προθέσεις είδα, τώρα περιμένω να δω πράξεις", σχολίασε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 FM", ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, μία μέρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

"Περιμένω οι δεσμεύσεις να γίνουν πράξεις άμεσα. Γιατί αυτό που έχει τώρα σημασία είναι να φύγουμε από τα λόγια και να πάμε στις πράξεις. Τα θέματα που έθεσα είναι συγκεκριμένα και σημαντικά για την περιοχή μας και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των πολιτών", συμπλήρωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως θα περιμένει τους επόμενους μήνες να δρομολογηθούν όσα συζητήθηκαν με τον πρωθυπουργό και πως "όταν δω πράξεις, να είστε σίγουροι, πως θα βγω να το πω. Όπως και αν δεν δω πράξεις θα είμαι ιδιαίτερα καυστικός".

Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις, υποστήριξε πως "έχουμε σοβαρότερα προβλήματα στη χώρα από τον ανασχηματισμό και τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών" και παρατήρησε: ''Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα ασχολούμαστε με την περιβόητη υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μιας 'πίτας' που δεν υπερβαίνει τα 200 εκατ. ευρώ, την ώρα που σήμερα οι Έλληνες -τουλάχιστον οι μισοί- δεν έχουν φοροδοτική ικανότητα, η οικονομία καταρρέει, τα λουκέτα εμφανίζονται το ένα μετά το άλλο, επιχειρήσεις μεταναστεύουν, άνθρωποι που ψάχνουν άλλες χώρες για να δημιουργήσουν! Κι εμείς ασχολούμαστε με το ΕΣΡ και πως θα λειτουργήσουν τα κανάλια!".

Παραδέχτηκε, πάντως, πως στο θέμα των τηλεοπτικών αδειών θα "πρέπει να βρεθεί μια αρχή και ένα τέλος και να μπει μια τάξη". Παράλληλα, ο κ.Τζιτζικώστας εξέφρασε το φόβο πως εάν "δεν υπάρξει αναστροφή της οικονομικής πορείας στη χώρα μας θα επανέλθει επιτακτικά ξανά το ερώτημα του Grexit. Δεν έχουμε αποφύγει τον κίνδυνο ακόμη. Το αντίθετο. Με τις πολιτικές που εφαρμόζονται πολύ φοβάμαι ότι σύντομα ως χώρα και λαός θα ξαναβρεθούμε ενώπιον αυτού του προβλήματος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ