Διαπραγματεύσεις για το εδαφικό εκτός Κύπρου θα έχουν Αναστασιάδης- Ακιντζί

Διαπραγματεύσεις για το εδαφικό εκτός Κύπρου θα έχουν Αναστασιάδης- Ακιντζί
Διαπραγματεύσεις για το εδαφικό εκτός Κύπρου θα έχουν ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί από τις 7 έως τις 11 Νοεμβρίου. Προς το παρόν δεν έχει διευκρινιστεί αν οι συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενεύη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστουδουλίδης δήλωσε το ΡΙΚ ότι πριν από τη διαπραγμάτευση ο κ. Αναστασιάδης θα ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό. Η συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 30 Οκτωβρίου και εκεί θα αποφασιστεί εάν οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνοδεύσουν τον Κύπριο πρόεδρο στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της ΕΕ, ο κ. Αναστασιάδης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ και την πρωθυπουργό της Βρετανίας Τερέζα Μέϊ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα είναι το θέμα των εγγυήσεων.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εμπλοκή και των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας για την εξεύρεση λύσης του Κυπριακού ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, θα μεταβεί την 1η Νοεμβρίου στη Μόσχα, όπου θα συζητήσει τις εξελίξεις με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση Κύπριου προέδρου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χριστοδουλίδης τόνισε ότι αποφασίστηκε πως «η όποια λύση στο θέμα των εγγυήσεων δεν μπορεί να ξεφεύγει του πλαισίου της πρότασης του προέδρου για την ασφάλεια».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ