Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βγαίνει το πρόγραμμα

Σκουρλέτης: Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βγαίνει το πρόγραμμα
Επέμεινε και σήμερα στη δήλωσή του ότι το πρόγραμμα που ακολουθείται στην οικονομία κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι βγαίνει, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Πάνος Σκουρλέτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ερωτηθείς για τη δήλωσή του ότι το πρόγραμμα (σε ό,τι αφορά την οικονομία της χώρας) δεν βγαίνει, τόνισε ότι αυτό που είπε είναι ότι κανείς με βεβαιότητα δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι το πρόγραμμα αυτό βγαίνει. Και θεωρώ, πρόσθεσε, ότι «πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην προσπαθούμε να δημιουργήσουμε κάποιες ψεύτικες βεβαιότητες.

Εμείς θα κάνουμε αυτό που πρέπει, υπάρχουν και πράγματα όμως τα οποία ενδεχομένως να οδηγήσουν σε καταστάσεις άλλες, να μας ξεφύγουν». Συμπλήρωσε πως «δεν μπορείς να δημιουργείς επίπλαστη αισιοδοξία ή να είσαι αφελής. Είναι καλύτερα, ο κόσμος να έχει συνείδηση των κινδύνων των ανοικτών ζητημάτων, παρά να προσπαθείς να του αποκρύψεις αυτά που τίθενται ως μεγάλα ζητήματα και ερωτήματα».

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι διεφάνη από την ομιλία του πρωθυπουργού, η ανάγκη να αναβαθμιστεί και να υπάρξει ένα ενιαίο πολιτικό κέντρο εντός του κόμματος, που να συζητούνται και τα μεγάλα προβλήματα της κυβερνητικής πολιτικής, ορισμένες μεγάλες βασικές πολιτικές επιλογές. Πρόσθεσε: «Νομίζω ότι και η σύνθεση της νέα κεντρικής επιτροπής βοηθάει σε αυτό και νομίζω ότι πρέπει να αποτυπωθεί και στην εκλογή της νέα πολιτικής γραμματείας». Σχετικά με το θέμα των ποσοστώσεων και εάν θα πρέπει να συμμετέχουν στο 25% οι βουλευτές, δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος να μπαίνουν τέτοιου είδους αποκλεισμοί, γιατί οι βουλευτές είναι στελέχη του κόμματος που εκτίθενται στις εκλογές ως υποψήφιοι.

Εάν πηγαίναμε σε αυτή τη διαδικασία, τόνισε, και περιορίζαμε τη συμμετοχή των βουλευτών στα βασικά πολιτικά όργανα του κόμματος όπως η κεντρική επιτροπή, ουσιαστικά δημιουργούμε προϋποθέσεις για τη δημιουργία δύο ξεχωριστών πολιτικών κέντρων, ένα της κεντρικής επιτροπής και ένα της κοινοβουλευτικής ομάδας. Ερωτηθείς για την ανάγκη ανασχηματισμού είπε: «Δεν βλέπω ότι υπάρχουν μεγάλες αρρυθμίες, πάντοτε βέβαια μία κυβέρνηση μπορεί να βελτιωθεί».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ