Αλεξιάδης: Ο επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει

Αλεξιάδης: Ο επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει
«Ο ειδικός επαγγελματικός λογαριασμός δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσει», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης σε συνέντευξή του στη Realnews, συμπληρώνοντας ότι αποτελεί προϋπόθεση για να πετύχει το πλαστικό χρήμα.

«Εάν δεν καταλάβουν οι πάντες ότι πρέπει να υπάρχει ειδικός επαγγελματικός λογαρισμός δεν θα πετύχει το πλαστικό χρήμα. Και αν πετύχει το πλαστικό χρήμα, θα έχουμε και αύξηση των εσόδων του Δημοσίου και εξυπηρέτιση των πολιτών και των επιχειρήσεων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αλεξιάδης γνωστοποίησε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τη χρονική μετάθεση της αύξησης του ΦΠΑ στα μικρότερα νησιά και ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η απόφαση για τα τέλη κυκλοφορίας για το 2017, «τα οποία θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από αυτά του 2016».

«Προσπαθούμε να φέρουμε νέες ρυθμίσεις στην εφορία, όχι ξανά εκατό δόσεις. Εκατό δόσεις δεν μπορούν να έρχονται συνέχεια. Νέες ρυθμίσεις που θα προστατεύσουν τους πολίτες», πρόσθεσε και προανήγγειλε λοταρία για τις αποδείξεις και του 2016 ασχέτως τού πότε θα εφαρμοστεί το πλαστικό χρήμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ