Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έπραξε ό,τι της αναλογεί

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα έπραξε ό,τι της αναλογεί
Με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, συναντήθηκε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Ο ΠτΔ υποδεχόμενος τον επικεφαλής της Κομισιόν τόνισε την καθοριστική σημασίας συμβολή του για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη. Όπως είπε ο κ Παυλόπουλος καμία από τις δυο πλευρές δεν μπορεί να συνυπάρξει χωρίς την άλλη υπογραμμίζοντας ότι αυτό είναι σημαντικό και στη σημερινή συγκυρία με το βρετανικό δημοψήφισμα.

«Η Ελλάδα, όπως φάνηκε από την αξιολόγηση, έπραξε ό,τι της αναλογεί και θα συνεχίσει τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις για να μπούμε στην ανάκαμψη. Χρειάζεται όμως και η συμβολή των θεσμών, τόσο για την τόνωση της ρευστότητας, όσο και για τις επενδύσεις», δήλωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ δήλωσε χαρούμενος που επιστρέφει στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα και η ΕΕ είναι μαζί.

«Γι΄ αυτό έκανα ό,τι μπορούσα για να αποφευχθεί το Grexit. Ποτέ δεν ακολούθησα την παράλογη λογική όσων ήθελαν η Ελλάδα να απομακρυνθεί από τη ζώνη του ευρώ. Και τελικά ήμασταν εμείς που επικρατήσαμε», τόνισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ