Βούτσης: Η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα

Βούτσης: Η συνταγματική αναθεώρηση  θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα
Μιλώντας στον realfm 97.8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι η συνταγματική αναθεώρηση θα γίνει όπως ορίζει το Σύνταγμα, ενώ αναφορικά με τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου για το ενδεχόμενο διενέργειας δημοψηφίσματος, ενώ χαρακτήρισε «θετικό» το ενδεχόμενο να ζητηθεί η συμβουλή των πολιτών για επιμέρους ζητήματα.

«Το Σύνταγμα θα αναθεωρηθεί κατά τις πρόνοιες του Συντάγματος, άρθρο 110. Είναι σαφές αυτό. Από εκεί και πέρα, οι ιδέες που υπάρχουν για λαϊκή ετυμηγορία ενδεχόμενη, πάνω σε ζητήματα επιμέρους που μπορεί να προκύψουν πάνω στη συζήτηση για το Σύνταγμα ή άλλα, είναι θέματα τα οποία θα πρέπει να μείνουν ανοιχτά, να εξεταστούν τότε ως διαδικασία», τόνισε ο Νίκος Βούτσης και πρόσθεσε:

«Η Συνταγματική Αναθεώρηση δεν πρόκειται να μπει σαν τέτοια σε δημοψήφισμα. Είναι σαφές. Είναι θετικό, κατά τη γνώμη μου, ακριβώς επειδή είχαν υπάρξει 40 χρόνια μέχρι να ξαναγίνει δημοψήφισμα στη χώρα, να υπάρχουν ιδέες, οι οποίες λένε, παραδείγματος χάρη, ότι όταν και αν προκύψουν σοβαρά επιμέρους προβλήματα για τα νερά ή για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια ή για τους διακριτούς ρόλους, κατά τη διάρκεια αυτής της συζήτησης, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει για αυτά τα θέματα να υπάρχουν νομοδοτικές διαδικασίες, οι οποίες είναι ανεξάρτητες από το πώς θα υπάρξει Συνταγματική Αναθεώρηση».

Κληθείς να απαντήσει στο ερώτημα «να ζητήσει το κοινοβούλιο τη συμβουλή των πολιτών;», ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά: «Ναι, ακριβώς, περί αυτού πρόκειται».

Σχετικά με με τον εκλογικό νόμο, ανέφερε πως «είναι γνωστή η άποψή μου και του ΣΥΡΙΖΑ επ΄αυτού και της Αριστεράς χρόνια πολλά, θα πρέπει πολύ έγκαιρα να διευκρινιστεί αυτό το ζήτημα και να έρθει σχετική νομοθεσία σε αυτή τη Βουλή, για να μπορεί να δοκιμάσει τη δυνατότητα να υπάρξει ένας εκλογικός νόμος πάρα πολύ έγκαιρα ενόψει των ερχόμενων εκλογών, ώστε να εφαρμοστεί άμεσα στις εκλογές και όχι στις μεθεπόμενες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ