Βαλς σε Τσίπρα: Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης

Βαλς σε Τσίπρα: Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης
Τον Γάλλο ομόλογό του Μανουέλ Βάλς υποδέχθηκε, πριν από λίγη ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η επίσκεψή μου φέρνει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, κατά τη συνομιλία του με τον κ. Τσίπρα. «Η κυβέρνησή σας στάθηκε στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό πέρυσι το καλοκαίρι και αυτό οφείλουμε όλοι να το αναγνωρίσουμε» σημείωσε ο Πρωθυπουργός.

«Το γεγονός ότι σήμερα είστε εδώ, παρά τις καιρικές δυσκολίες που αντιμετωπίζετε, σηματοδοτεί την αταλάντευτη στάση στήριξης στην χώρα μας. Θέλω να σας ευχαριστήσω θερμά γι' αυτό» είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε την ανάγκη για επιστροφή στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. «Πρέπει να σχεδιάσουμε τα βήματα της επιστροφής στην ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Η στήριξή σας σε αυτή τη νέα εποχή θα είναι εξίσου σημαντική με αυτή που μας παρείχατε την δύσκολη περίοδο» κατέληξε ο Πρωθυπουργός.

«Η γαλλική Αρχαιολογική Σχολή είδαμε ότι δημιουργήθηκε σε ένδειξη φιλίας και τιμής προς την Ελλάδα...» είπε από την πλευρά του ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

«Στηρίξαμε την Ελλάδα για να μείνει στην Ευρώπη, στηρίξαμε τις μεταρρυθμίσεις σας. Η Ελλάδα βρίσκεται στην καρδιά της Ευρώπης... Εχουμε ανάγκη την Ελλάδα» τόνισε ο Μ. Βαλς υπογραμμίζοντας ότι πλέον «θα ακολουθήσει μια περίοδο ανάπτυξης και επενδύσεων. Περίοδο ανάπτυξης, ελπίδας και απασχόλησης για όλους τους Ελληνες».

Σε ότι αφορά στο προσφυγικό ο Μ. Βαλς σημείωσε ότι «η Ελλάδα είναι στην πρώτη γραμμή και η Γαλλία είναι αλληλέγγυα».

Τέλος ο κ. Βαλς ευχαρίστησε τον Αλ. Τσίπρα για την υποδοχή.

«Και πάλι να υπολογίζεται σε εμάς. Ελλάδα και Γαλλία προχωρούν από κοινού σε πολλούς τομείς. Η επίσκεψή μου φέρει τη σφραγίδα της εμπιστοσύνης και της ελπίδας» κατέληξε ο κ. Βαλς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ