Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία

Τσίπρας: Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για συμφωνία
Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν το κλείσιμο άμεσα της πρώτης και πιο δύσκολης αξιολόγησης της συμφωνίας του καλοκαιριού, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει και της κρίσιμης ψηφοφορίας του σαββατοκύριακου για το ασφαλιστικό.

Ολους τους τελευταίους μήνες, δώσαμε και δίνουμε μια δύσκολη μάχη σε πολιτικό και τεχνικό επίπεδο, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Στόχος μας, είπε, δεν είναι απλά να κλείσει η αξιολόγηση. Εχουμε μάθει ότι αυτό μπορεί να γίνει εύκολα. Στόχος μας είναι να τηρηθούν και οι δεσμεύσεις μας απέναντι στον ελληνικό λαό.

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε στη Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι στην προεκλογική εξτρατεία η ΝΔ υποστήριζε ότι η συμφωνία οδηγεί σε μονόδρομο σε σχέση με το ασφαλιστικό, σε πλήρη περικοπή των επικουρικών και περικοπές συντάξεων που θα ισουνται με μια σύνταξη ανά έτος.

«Μας το παρουσίαζαν ως αναπόφευκτη μοίρα. Είναι λογικό να σκέφτονται έτσι. Ετσι έχουνε μάθει να κάνουν πολιτική, υλοποιώντας τις συνταγές που προτείνει το ΔΝΤ σαν να μην υπάρχει ή να μην επιτρέπεται να υπάρξει άλλος δρόμος», σημείωσε.

Χαρακτήρισε φιλόδοξη μεταρρύθμιση το ασφαλιστικό, τονίζοντας ότι "εμείς ξαναφέρνουμε το ασφαλιστικό σε ράγες βιωσιμότητας χωρίς να περικοπεί ούτε ευρώ από τις κύριες συντάξεις."

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ