Μάρδας: Δεν ευθύνονται τα capital controls για το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής»

Μάρδας: Δεν ευθύνονται τα capital controls για το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής»
Δεν ευθύνονται τα capital controls για το κλείσιμο της «Ηλεκτρονικής» σύμφωνα με τον υφυπουργό Εξωτερικών. Σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δημήτρης Μάρδας εμφανίζει την τραπεζική κίνηση της επιχείρησης το διάστημα από 28/7/15 ως 19/1/16.

Συγκεκριμένα τα στοιχεία αναφέρονται στις αιτήσεις της επιχείρησης προκειμένου να εγκριθούν μεταφορές χρημάτων στο εξωτερικό λόγω πληρωμών των προμηθευτών της.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Mάρδα:

Κάποιοι, χωρίς να διαβάσουν τη δικαστική απόφαση, επέρριψαν το κλείσιμο της εταιρίας στα capital controls. Ας δούμε λοιπόν τι εμπόδια προκάλεσαν οι κεφαλαιακοί περιορισμοί στις εισαγωγές της εταιρίας και αν πράγματι προκάλεσαν κάτι. Η εταιρία καταθέτει για έγκριση τα ακόλουθα αιτήματα για εισαγωγές (δηλ.εξαγωγή ευρώ), που γίνονται ΟΛΑ αποδεκτά.

28/7/15 αίτημα για 208 χιλ ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ
31/8/15 αίτημα για 46 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ
2/9/15 αίτημα για 66 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ
5/10 αίτημα για 36 χιλ. ευρώ ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ
19/1/16 αίτημα για 8,8 χιλ ευρώ ΕΚΡΙΘΗΚΕ

Δεν υπάρχει άλλο αίτημα εκτός από τα παραπάνω για εξαγωγή ευρώ που να έχει απορριφθεί.

Πάντοτε τονίζαμε ότι τα capital controls είναι μια δυσάρεστη κατάσταση και αποτελεί μια εκτροπή των κανόνων της αγοράς. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι για κάθε λουκέτο ευθύνονται τα capital controls.

Αν τέλος δούμε σήμερα τις επιπτώσεις τους στις εισαγωγικές εταιρίες, τότε εύλογα συνάγεται ότι οι τελευταίες δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα από τους εναπομείναντες περιορισμούς.

Ο όρος «ιδιαίτερα» δεν οδηγεί στο αυθαίρετο συμπέρασμα ότι οι εταιρίες δεν αντιμετωπίζουν (κανένα) πρόβλημα.

Όταν όμως ο όρος «ιδιαίτερα» αφαιρείται από τις όποιες δηλώσεις, για άγνωστους λόγους, τότε εύλογα οδηγούμαστε σε λάθος συμπεράσματα. Διαβάστε τη δικαστική απόφαση που εξηγεί το κλείσιμο της εταιρίας».

πηγή: enikonomia