Σταϊκούρας: Η τεράστια εκροή καταθέσεων έχουν ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ

Σταϊκούρας: Η τεράστια εκροή καταθέσεων έχουν ονοματεπώνυμο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Ο Χρήστος Σταϊκούρας σχολίασε τη δημοσιοποίηση της Ετήσιας Έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (Ε.Κ.Τ.) για την εποπτική δραστηριότητα το 2015.

Ο κ. Σταϊκούρας τόνισε «Η τεράστια εκροή καταθέσεων, το κλείσιμο των τραπεζών, η επιβολή περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls) και η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών το 2015, έχουν ονοματεπώνυμο: ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Αυτό επιβεβαιώνει και η Ετήσια Έκθεση της Ε.Κ.Τ. για την εποπτική δραστηριότητα», επισημαίνει ο Συντονιστής Οικονομικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, για να προσθέσει:

«Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Έκθεση, το 2015, ‘’η Ελλάδα βρέθηκε και πάλι στο προσκήνιο, καθώς η πολιτική αβεβαιότητα οδήγησε σε έντονες δυσχέρειες ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες’’, ενώ ‘’η φερεγγυότητά τους επιδεινώθηκε και αυτή στη διάρκεια του 2015, ιδίως το β’ τρίμηνο’’».

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργός, «το αποτέλεσμα ήταν η ανάγκη μιας νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ανακεφαλαιοποίηση που έχει επιφέρει μεγάλο κόστος στους φορολογούμενους, αβεβαιότητα στους εργαζόμενους στις τράπεζες και τεράστια ζημία στους μετόχους των πιστωτικών ιδρυμάτων, μικρούς και μεγάλους, ιδιώτες και Δημόσιο».