Βαρβιτσιώτης: Η φιλοσοφία της ΕΕ θα αλλάξει μετά το χτύπημα

Βαρβιτσιώτης: Η φιλοσοφία της ΕΕ θα αλλάξει μετά το χτύπημα
Η φιλοσοφία της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό θέμα θα αλλάξει μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες εκτίμησε ο βουλευτής της Β Αθήνας μιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Συγκεκριμένα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης απαντώντας στο ερώτημα αν ανησυχεί ότι η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας για το προσφυγικό θα καταστεί ακόμη πιο δύσκολο να εφαρμοστεί μετά το τρομοκρατικό χτύπημα είπε: «Θα σας έλεγα ότι ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη συμφωνία από την αρχή να εφαρμοστεί ούτως ή αλλιώς. Πολύ δύσκολη, με πάρα πολλά τεχνικά και ουσιαστικά προβλήματα. Και βέβαια μία συμφωνία η οποία δεν νομίζω ότι έλυνε και το πρόβλημα της χώρας μας».

Και πρόσθεσε: «Μετά από χθες νομίζω ότι αυτή η συμφωνία είναι πολύ δύσκολο να βρίσκεται στη ζωή πλέον. Δεν ξέρω πως η οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κυβέρνηση θα πείσει τους πολίτες της ότι θα δεχθεί στο έδαφος της οποιουσδήποτε μετανάστες. Δεν νομίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα μπορεί εύκολα να το πουλήσει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κυβέρνηση στους πολίτες της. Υπάρχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ξενοφοβίας, υπάρχει αναπτυγμένο το αίσθημα της ισλαμοφοβίας και βέβαια νομίζω ότι εφόσον οι μετανάστες και οι πρόσφυγες προέρχονται από τις περιοχές στις οποίες υπάρχει μεγάλη παρουσία των τζιχαντιστών, δεν νομίζω ότι θα την πάρα πολύ εύκολο να πουν ότι θα δεχθούν με την άνεση με την οποία φαινόταν την Κυριακή ότι μπορούσαν να δεχθούν κάποιους πρόσφυγες».

Στο ερώτημα αν θεωρεί πως οδεύουμε σε μεγάλους περιορισμούς ατομικών ελευθεριών και δικαιωμάτων το επόμενο διάστημα ο βουλευτής Β Αθήνας της ΝΔ. ανέφερε: «Αυτό που πιστεύω ότι θα αλλάξει είναι ότι θα αλλάξει η φιλοσοφία και η προσέγγιση που έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση απέναντι στο μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα. Και εκεί πέρα φοβάμαι ότι η θέση της χώρας μας και η στάση της χώρας μας άρδην θα αλλάξει. Θα σας έλεγα ότι θα αποχωρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ από τις γνωστές εξαγγελίες και θέσεις του και θα μετακινηθεί προς μία πολύ πιο σκληρή πολιτική στο προσφυγικό-μεταναστευτικό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ