Περικοπή συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ

Περικοπή συντάξεων άνω των 1.300 ευρώ
Περικοπές σε όσους εισπράττουν πάνω από 1.300 ευρώ και πάνω, ως άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης προανήγγειλε εμμέσως ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο υπουργός έκάνε λόγο για προστασία όσων έχουν αθροιστικά αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ. «Είναι απόλυτη "κόκκινη" γραμμή», τόνισε, μιλώντας στην εκπομπή του Κώστα Αρβανίτη «στο κόκκινο» χθες το απόγευμα και πρόσθεσε «ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν μειώσεις για όσους έχουν συντάξιμες αποδοχές μέχρι 1.300 ευρώ, με τις κύριες συντάξεις να μην υφίστανται καμία μείωση και τις επικουρικές να προστατεύονται στοχευμένα».

Η επικουρική δεν είναι μόνο θέμα ποσού αλλά και συντελεστή αναπλήρωσης, όπως είπε. Για περιπτώσεις όπου έχουν καταβληθεί πολύ υψηλές εισφορές δεν είναι άδικο να υπάρχουν υψηλότερες αποδοχές, σημείωσε.

Αναφερόμενος στο πρώτο τετ α τετ με τους Θεσμούς προχθες, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «ήταν περίπου όπως τα περιμέναμε καθώς επιβεβαιώθηκε η διαφοροποίηση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από τους Ευρωπαίους, όσον αφορά την εκτίμηση για το δημοσιονομικό κενό που θα προκύψει».

Μεγάλες αποκλίσεις σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας, σημειώνονται στα εξής θέματα:

Στον χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος, καθώς οι δανειστές προωθούν την αναλογικότητα, ενώ η ελληνική πλευρά την αναδιανεμητικότητα, την εθνική σύνταξη και τους συντελεστές αναπλήρωσης.
-Στη ρύθμιση των θεμάτων της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, όπου όπως είπε, «τα καλά νέα είναι ότι δεν θα μειωθούν κύριες συντάξεις»
Στη συζήτηση των συμπληρωματικών βελτιώσεων που προωθεί η κυβέρνηση για τους αγρότες, τους επιστήμονες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ