Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας

Στην Αθήνα ο ΥΠΕΞ της Τουρκίας
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν από τη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για το προσφυγικό, αλλά και τη διακυβερνητική Ελλάδας - Τουρκίας ο υπουργός Εξωτερικών της γείτονος χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου επισκέπτεται την Αθήνα.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ θα συναντηθεί στις 14:00 με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών και στη συνέχεια οι δύο υπουργοί θα κάνουν κοινές δηλώσεις.

Μία ημέρα μετά τη σύνοδο κορυφής της Δευτέρας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Σμύρνη για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας και θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε χθες στο υπουργικό συμβούλιο ότι "στόχος της Ελλάδας είναι η ενεργητική παρέμβαση" και ότι ο ρόλος της χώρας μας "είναι κομβικός για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρώπη".

"Η Διακυβερνητική της Σμύρνης είναι κομμάτι της Ευρωπαϊκής πολιτικής και οι ευρωπαίοι ηγέτες αποδίδουν ιδιαίτερο ρόλο στην Ελλάδα επί των σχέσεων ΕΕ - Τουρκίας", επισήμανε.

Σύμφωνα με τους Financial Times, Ευρωπαϊκή Ένωση και Τουρκία βρίσκονται "κοντά σε μια σημαντική συμφωνία" για το προσφυγικό, η οποία θα προβλέπει ότι όλοι οι μη Σύροι μετανάστες που φτάνουν στα ελληνικά νησιά θα επαναπροωθούνται στην Τουρκία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ