Δημοσκόπηση: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ

Δημοσκόπηση: Διευρύνει το προβάδισμα η ΝΔ
Μια ακόμα δημοσκόπηση που θα δει το φως της δημοσιότητας αύριο καταγράφει την έντονη ανησυχία των πολιτών για τα κρίσιμα ζητήματα της οικονομίας και του Προσφυγικού, αλλά και την αποδοκιμασία τους για τους κυβερνητικούς χειρισμούς.

Το 85% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση, το 63% ότι είναι σε χειρότερη κατάσταση από ότι ήταν ένα χρόνο πριν, το 78,3% κρίνει αρνητικά το έργο της κυβέρνησης και το 70,8% αξιολογεί αρνητικά τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός.

Η δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από την Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά» καταγράφει προβάδισμα 4,3% για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 23,7% έναντι 19,4% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση παραμένει η Χρυσή Αυγή με 5,1% κι ακολουθούν ΚΚΕ 4,7%, Δημοκρατική Συμπαράταξη 4,2%, Ένωση Κεντρώων 3,7%, ΑΝΕΛ 2,3%, Το Ποτάμι 2,2% και Λαϊκή Ενότητα 2,1%.

Συντριπτική η υπεροχή της ΝΔ στην παράσταση νίκης με ποσοστό 59% έναντι 25% του ΣΥΡΙΖΑ.

Αλλαγές είχαμε και στο ερώτημα ποιος είναι ο καταλληλότερος Πρωθυπουργός με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να παίρνει κεφάλι… με 22% (20% στην μέτρηση Ιανουαρίου) έναντι 19% του Αλέξη Τσίπρα (22% στην μέτρηση του Ιανουαρίου).

Οι πολίτες δηλώνουν ξεκάθαρα πως η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση και σε ποσοστό 64,7% ζητούν κυβέρνηση συνεργασίας με στόχο να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ (73,2% έναντι 22,4% που προτιμούν την επιστροφή στη δραχμή).

Οι ερωτηθέντες είναι πλήρως απογοητευμένοι από τη στάση της ΕΕ στο προσφυγικό (91,4%), κρίνουν αρνητικά τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης (59,4%), συμφωνούν με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ (54,9%) και ανησυχούν για την παραμονή μας στη ζώνη του Σένγκεν (66,7%)

Σε ότι αφορά στα αγροτικά μπλόκα το 58,3% δηλώνει αντίθετο με τη συγκεκριμένη μορφή κινητοποίησης. Αξιοσημείωτο, πάντως, είναι το γεγονός ότι συμφωνεί το 52% των νέων από 18 έως 34 ετών και διαφωνεί το 70% των πολιτών που ανήκουν στην κατηγορία 55- 64 ετών.

Η δημοσκόπηση περιλαμβάνει και μία σειρά ερωτημάτων για το Ποτάμι, το οποίο πραγματοποιεί αυτό το Σαββατοκύριακο το πρώτο του συνέδριο. Το 62,8% των ψηφοφόρων ζητά συνεργασίες, με το 44% να προτιμά τη ΝΔ, το 36% τη Δημοκρατική Συμπαράταξη και το 30% τον ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. αυθόρμητες πολλαπλές αναφορές)