Στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού συμφώνησαν Δραγασάκης - Άσπακερ

Στην ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης του προσφυγικού συμφώνησαν Δραγασάκης - Άσπακερ
Συνάντηση με την Υπουργό Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου της Νορβηγίας, Ελίζαμπεθ Άσπακερ, είχε την Τετάρτη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρέσβης της Νορβηγίας στην Αθήνα, Γιορν Γκέλσταντ, καθώς και αντιπροσωπεία Νορβηγών αξιωματούχων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, και οι δύο πλευρές τόνισαν την ανάγκη αποτελεσματικής διαχείρισης των προσφυγικών ροών με τρόπο που θα ανταποκρίνεται στην ανθρωπιστική παράδοση της Ευρώπης και θα διασφαλίζει την σταθερότητα και την ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, η υπουργός της Νορβηγίας αναγνώρισε την γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδας ως προς την προσφυγική κρίση, ενώ επιδοκιμάστηκε η προσπάθεια τόσο του ελληνικού κράτους όσο και της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των πρωτόγνωρων προσφυγικών πιέσεων.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης ευχαρίστησε με τη σειρά του την κυρία Άσπακερ για την έμπρακτη στήριξη της Νορβηγίας στις προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική πλευρά για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης, επαινώντας την πρόθεσή της να συνδράμει εθελοντικά στη διαδικασία μετεγκατάστασης προσφύγων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αντιπροεδρίας της κυβέρνησης, ο κ.Δραγασάκης ενημέρωσε, επίσης, την υπουργό της Νορβηγίας για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, εκθέτοντας τις αναπτυξιακές προοπτικές της χώρας και επισημαίνοντας τις δυνατότητες ενίσχυσης των οικονομικών δεσμών με τη Νορβηγία σε κρίσιμους τομείς όπως η ναυτιλία, ο τουρισμός και οι νέες τεχνολογίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ