Μανιάτης: Yπάρχει ανάγκη για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας

Μανιάτης: Yπάρχει ανάγκη για συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας
Αδήριτη εθνική ανάγκη, χαρακτηρίζει τη συγκρότηση μιας κυβέρνησης συνεργασίας, στην οποία θα συμμετέχουν υποχρεωτικά τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας στο "Πρακτορείο 104,9 FM".

Όπως είπε, τα προβλήματα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα αυτή την εποχή (προσφυγικό, αγροτικό, αξιολόγηση) είναι τόσο μεγάλα, που, όπως υπογράμμισε, δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει ένα μόνο κόμμα, ενώ διαβεβαίωσε ότι η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι διατίθενται να στηρίξουν μια κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας. "Είναι βέβαιο πως και η Δημοκρατική Συμπαράταξη και Το Ποτάμι θα συνδράμουν με οποιονδήποτε τρόπο τους ζητηθεί" ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιάτης.

Σε ερώτηση αν είναι εφικτή αυτή η συνεργασία, με δεδομένη τη διαφωνία του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο κ. Μανιάτης είπε: "οποιοσδήποτε συζητά για τέταρτες εκλογές σ' αυτή τη χώρα, μέσα σ' έναν χρόνο, ξεπερνά και τα στοιχειώδη όρια σοβαρότητας. Θα γελάει μαζί μας ο υπόλοιπος κόσμος και θα πρόκειται για τραγικές αποφάσεις". Αναφερόμενος, εξάλλου, στις πρόσφατες εξελίξεις στο προσφυγικό με το κλείσιμο των συνόρων, είπε ότι μέσα στις επόμενες ώρες η πολιτεία πρέπει να συντονίσει τις προσπάθειες όλων των φορέων για την αντιμετώπιση της κατάστασης, ενώ κατηγόρησε την ΕΕ για ολιγωρία.

Καταλήγοντας, είπε ότι η κοινωνία είναι έτοιμη να υποδεχτεί και να αποδεχθεί και να στηρίξει την ενότητα των δυνάμεων του προοδευτικού χώρου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ