ΚΚΕ: Κίνδυνος για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα

ΚΚΕ: Κίνδυνος για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στην Ελλάδα
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, σχολιάζοντας τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες σχετικά με το Προσφυγικό, προβλέπει νέους κινδύνους τόσο για τη χώρα μας όσο και για τους πρόσφυγες και κάνει λόφο αφενός για κίνδυνο μαζικού εγκλωβισμού στη χώρα μας προσφύγων και μεταναστών και αφετέρου για προώθηση της συνδιαχείρισης στο Αιγαίο υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα.

«Παρόλο το καθησυχαστικό κλίμα που επιχειρείται να περάσει, οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, που έχουν, για μια ακόμη φορά, φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Έλληνα πρωθυπουργού, αυξάνουν και βαθαίνουν τους κινδύνους για το λαό μας και τους πρόσφυγες.

Η έκφραση ικανοποίησης, στα συμπεράσματα της Συνόδου, για την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με πρόσχημα το προσφυγικό-μεταναστευτικό, αποδεικνύει ότι ΕΕ και κυβέρνηση προωθούν τη συνδιαχείριση του Αιγαίου υπό ευρωνατοϊκή ομπρέλα, είναι συνυπεύθυνες για την αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εκθέτουν τον ελληνικό λαό σε ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους εμπλοκής στον πόλεμο που μαίνεται στην περιοχή.

Οι προειδοποιήσεις της Συνόδου για πλήρη εφαρμογή της Σένγκεν επιβεβαιώνουν τον κίνδυνο για μαζικό εγκλωβισμό προσφύγων-μεταναστών στην Ελλάδα, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης.

Η κατεύθυνση για «ταχεία αναχαίτιση των ροών» σημαίνει καταστολή των θυμάτων των πολέμων, που ΕΕ και κράτη-μέλη διεξάγουν μαζί με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και παρεμπόδιση του δικαιώματος στο άσυλο, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των «ροών» είναι διεθνώς αναγνωρισμένοι πρόσφυγες.

Ο λαός μας πρέπει να βγάλει τα συμπεράσματά του για το χαρακτήρα της ΕΕ, όπου όλοι μαζί, παλιά και νέα κράτη-μέλη, συμφωνούν στο ανοιγοκλείσιμο των συνόρων ανάλογα με τα συμφέροντα των αστικών τους τάξεων. Να διεκδικήσει τη δημιουργία αξιοπρεπών χώρων προσωρινής φιλοξενίας και την απευθείας ασφαλή μεταφορά των προσφύγων στις χώρες προορισμού τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ