Το Ποτάμι: "Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση"

Το Ποτάμι: "Η κυβέρνηση θέλει να ελέγξει την ενημέρωση"
"Όπως, άλλωστε, λέει και ο αγαπητός στον ΣΥΡΙΖΑ Νόαμ Τσόμσκι: Αν δεν πιστεύουμε στην ελευθερία έκφρασης των ανθρώπων που απεχθανόμαστε, τότε δεν πιστεύουμε καθόλου σε αυτήν", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, σχολιάζοντας δηλώσεις του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορου Βερναρδάκη για τα ιδιωτικά ΜΜΕ.

Στην ανακοίνωσή του το Ποτάμι επισημαίνει και τα εξής: "Ο κ. Βερναρδάκης ως πολυπράγμων υπουργός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ επιδίδεται τώρα και σε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Να τον ρωτήσουμε λοιπόν: Τη στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση ποιοι κανόνες τη δικαιολογούν; Η σύγκρουση υπουργών με δημοσιογράφους που υποβάλλουν ενοχλητικές ερωτήσεις σε ποιο καθεστώς παραπέμπει; Τα κυβερνητικά non paper που παραπλανούσαν την κοινή γνώμη είναι και αυτά αντικειμενική ενημέρωση;".

Το Ποτάμι τονίζει ότι "η χθεσινή δήλωση του κ. Βερναρδάκη σε συνδυασμό με τη χθεσινή δήλωση του προέδρου της Βουλής ότι "το κράτος εγγυάται την αντικειμενικότητα” και τις δηλώσεις του κ. Κουρουμπλή ότι "τα κανάλια δε μπορούν να είναι απέναντι στην κυβέρνηση” δείχνουν καθαρά τι έχει στο μυαλό της η κυβέρνηση: να ελέγξει την ενημέρωση. Το επόμενο βήμα θα είναι να δημιουργήσει Υπουργείο Αλήθειας που θα υπαγορεύει τι και πώς πρέπει να προβάλλεται".

"Για τα υπαρκτά προβλήματα στο χώρο της ενημέρωσης και για την τήρηση της δεοντολογίας και των κανόνων υπάρχουν όργανα, τα οποία οφείλουν να επιλαμβάνονται σε περιπτώσεις παραβιάσεων. Αυτά είναι αρμόδια και όχι η εκάστοτε κυβέρνηση που θέλει την ενημέρωση στα μέτρα της και τον περιορισμό των ενοχλητικών φωνών", καταλήγει το Ποτάμι.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ