ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα
Έντονη κριτική στη κυβέρνηση ασκεί το ΠΑΣΟΚ για τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου, ο οποίος, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κινήματος, "δήλωσε χθες σε τηλεοπτική εκπομπή με χαρακτηριστική "άνεση", πως θεωρεί ως δεδομένο ότι κάποιες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα κλείσουν τα σύνορα με την Ελλάδα".

"Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη να προασπίσει τα εθνικά συμφέροντα. Οφείλει να σοβαρευτεί και να δουλέψει με Εθνική στρατηγική και συνεννόηση με τα κόμματα του συνταγματικού τόξου", τονίζει το ΠΑΣΟΚ.


Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι απαράδεκτες και επικίνδυνες για την Ευρωπαϊκή Ένωση προθέσεις υπάρχουν από τις λεγόμενες χώρες του Βίζεγκραντ, προθέσεις τις οποίες χαρακτηρίζει ταπεινωτικές για τη χώρα, "η οποία κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών".


"Ο κ. υπουργός δεν είχε όμως το θάρρος και την ίδια άνεση, να ομολογήσει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την έλλειψη στρατηγικής, τις καθυστερήσεις και τα λάθη που έδωσαν "τροφή" σε αυτές τις αντιλήψεις. Ούτε για τους παιδαριώδεις χειρισμούς που έδωσαν την ευκαιρία στην Τουρκία να αμφισβητεί απαράδεκτα την εθνική μας κυριαρχία και να προβαίνει σε πράξεις όπως αυτές με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο", προσθέτει το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής όταν εκτίθεται ο πρωθυπουργός και κατ΄ επέκταση η ίδια η χώρα.

"Το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη συμβάλλουν με συνεχείς πρωτοβουλίες σε διεθνές και ευρωπαϊκό επίπεδο στην υπεράσπιση των συμφερόντων της χώρας μας. Μαζί με τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές, που όπως φάνηκε και με την πρόσφατη επιστολή των κκ Γκάμπριελ και Σταϊνμάιερ, που θεωρούν αδιαπραγμάτευτη την παραμονή της χώρας μας στην Σένγκεν και ηγούνται στη δημιουργία μετώπου που περιθωριοποιεί τις αντίθετες ακραίες φωνές στην Ευρώπη", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ